FerhatAYYILDIZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beğenenlerden biri benim. Azıcık düşünerek yazıyorum.

Gayet yerinde mesaj. Herkes zor dönemlerden geçiyor hayatında. Hiçbir zaman kolay paranın peşine düşmedim. Yada alkole başvurmadım. Adam askere gidip gelince her şey düzene girecek sanıyor. Fakat annesinin 1400 dolarını çalıyor. Hırsızlık, kumar, alkol her şey var. Yetmiyor, kredi çekip 1400 doları yerine koymak yerine, yine kumarda kaybediyor. Yarın yine aynısını yapar. Alkolsüz hayatıma devam etmek istiyorum diyor ama bana bunları unutturacak şeyde alkol diyor. Bence sizin okuma ve anlama kıtlığınız var. Yada hayatınız hep Polyanna gibi geçti. Bu tarz insanlar hiç size bulaşmamış demek ki.
Anlama kıtlığı mı? beğenmenizle ve yorumunuzla hiç şaşırtmadınız.

Siz genetik yatkınlık, psikolojik problemler, insanın elinde olmayan davranışları, depresyon vb gibi çokça sayabileceğim kavramları biliyor musunuz? Yaşadınız mı? Ya da hepsini geçtim de psikoloji nedir biliyor musunuz? Siz bana anlama konusunda “kıt” dediniz ama ben size daha kibar olacağım. Sizin bu konular ile zerre alakanız, bilginiz yok. Bir insana nasıl yaklaşmak gerektiği, empati konularından da bir haber yaşıyorsunuz. Üzücü ve acınası durumdasınız, arkadaşın hayatından çok sizinkine üzüldüm.
o kurtulabilir de sizin bu cahil yaşantınızdan kurtulabileceğinizi hiç sanmıyorum. Sizin seviyenizde birine de cevap yazdığım için kendinizi şanslı hissedin, şayet bu seviyede bir mesajı sizin gibi biri ender görür 👋☺