Geçtiğimiz gün askerden döndüm ve askerde geçireceğiniz süre boyunca olmazsa olmaz birkaç ihtiyaci ve önerimi listelemek istedim.
- Yanınıza ALABİLDİĞİNİZ KADAR pastil, parol ve taylot alın. Askerlik süresi boyunca revire gitmek sıkıntılı olabiliyor. Çünkü size yazılacak bir gün fazlası istirahat askerlik süresinin uzamasına ve bunun yanı sıra idari izin hakkınızın yanmasına neden oluyor. İki gün istirahat alan herkesin askerliği kafadan beş gün uzamış oldu ben askerdeyken. Bu madde çok önemli, iceride bu saydığım üç ilacın/takviyenin kıtlığı var. Dönene kadar hasta olacağınızdan emin olabilirsiniz. O yüzden bu maddeye önem verin. Bizde revire giden herkese istirahati yapıştırıyorlardı insanlar revire gitmeye korkuyordu. İlaç olmadığı için de zombi gibi halsiz bitkin şekilde eğitimlere girmek zorunda kalıyorlardi.
- Botunuzu mutlaka bir numara büyük alın.
- Yanınıza bir şey götürmeyin diyenlere kulak asmayın. Askeriyenin verdiği iki külot iki tişört ve bir sabun sadece. Siz, size 25 gün yetecek kadar malzeme alın.
- Kulak tıkacı alın. Biz 60 kişilik koğuşlarda kalıyorduk ve horlayan horlayana.
- Askerlik süresi boyunca hiçbir şeye elinizi kaldırmayın. Olabildiğince düz sıradan bir er olarak askerliğinizi yapmaya özen gösterin. Takım kidemlisi bölük kidemlisi falan seçmek isteyecekler, sakın elinizi kaldırmayın. Herkes dinlenirken siz sağda solda iş yapmaya devam edersiniz. Sorumluluk almayın.