Artık sadece bilgisayar değil tüm teknik servisler aynı. Hepsi 3 kağıtçı olmuş. Adam arızalı olmayan ana karta (şofben) arızalı demiş. 0'ı 1100 tamir olursa 800 olur demiş babama. Babamda tamir edin o zaman demiş. Eve bir geldim baktım internette 0 ana kart 450 tl. Bu olay 2 yıl kadar önce yaşandı paranın büyüklüğünü siz düşünün. Adama diyorum bak fiyatı bu sen bizden bu kadar alıyorsun diyorum. İnternettekilere inanma onlar uymaz bozuk çıkar diyor. Biraz adama yüklendim kaçacak yer arıyor. Babam boşver dedi. Sözde tamir olan parçayı getirdi taktı gitti. 2 saat geçmedi yine aynı arızayı verdi. Aradım geldi borularda başka bir sensör var minik birşey onu değiştirdi. Sorun düzeldi. Ee dedim demekki sorun ana kart değilmiş bu minik ucuz parçaymış ne olacak şimdi dedim. Yok ana kartta bozuktu onu yaptım bu yeni olmuş dedi. Para pul vermeden göndermeye kalktım babama seslendi amca bir bakıver dedi. Para istedi 3 5 birşey at dedi. Bende ne parası zaten fazlasıyla verdik dedim. Babam yine duramadı 100 lira verdi geçti gitti. Yani aslında bizim masrafımız 100 tl+el emeği olacakkken adam bizden 900 TL çarptı gitti. Artık hiçbirisine güvenmiyorum. Araştıra araştıra ona göre birilerini bulup çağırıyorum.

Çoğu işlerimi kendim yapmaya başladım elektronik kart tamiri hariç.