selimkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaman ayırıp tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

Gen9 hakkında biraz tereddütüm vardı, pozitif katkıda bulundunuz.

Nedense DL380'in G10 plus modelleri Türkiye'de yok, ya da belki yetkili satıcıda vardır, online sitelerde denk gelmedim hiç.
Gen11 de çıktı Amerika'da ve Avrupa'da satışta var. HDD'siz başlangıç fiyatı 2850$ http://tinyurl.com/2p3xmx4y

Birkaç ay önce araştırdığımda Dell sunucularda ben PCI4.0 görememiştim, belki sonrasında revize edilmiştir, onları da tekrar araştıracağım.

Dell R650 ve R750 modellerinde PCI 4.0 mevcut. Aslında sunucu firmalarıyla alakalı bir konu değil bu. Sunucu firmalarının PCI 4.0 desteği getirmesi kolay olsa da Workstation sistemlerde bir işlemci üretildiğinde önce ES (Engineering Sample) serisi işlemciler çıkarak piyasaya dağıtılır ve 2-3 yıl denendikten sonra QS (Qualification Sample) olarak hataları düzelmiş halde piyasaya sürülür. Sunucu tarafında PCI 4.0 desteği işlemci modellerinde biraz geç geldi ve Silver, Gold, Platinum serileri için 3. jenerasyon ile hayatımızda yer edinmeye başladı. Bu da HP Gen11 ve Dell RX50 familyasına denk geliyor.

Özet olarak genel anlamda
Silver 43xx
Gold 53xx ve 63xx
Platinum 83xx

Gibi 3rd Intel Xeon Scalable jenerasyon işlemci destekli sunucuların neredeyse tamamında işlemcilerinin de PCI Gen4 destekli olması sebebiyle PCI Gen4 desteği mevcut.