Ben inançsızken gördüm. Hatta küfür falan ederdim. Ama sonrasında, inançsız hale gelmeden öncesinde Kur'an ı okuduğum ve hakkında çok araştırma yaptığımı hatırladım. Bi syafa da mı gördüm yoksa bi biri mi söylemişti hatırlamıyorum ama "Herkes kendi alemleri için yaratıldı" sözü aklıma geldi. Hani biz onlara bılaşıp rahatsız etmezsek, onlar da bize bılaşıp rahatsız etmez .
Sonrasında ben de zaten biraz yaşın verdiği olgunlukla beraber insan doğasında var olan bişeylere tapma inanma iç güdüsünün de yardımıyla tekrardan Müslüman oldum. Müslüman olduğum günden sonra da namaz kılmak harici açıkcası hani öğütlediği iyi insan olmak, yardım isteyenlere yardım etmek gibi şeyleri elimden geldiği kadar yaptım. Ben bu şekil davranmaya başladıktan sonrasında da ve başka şeylerle ilgilenmeyince bunları da görmemeye başladım aynı zamanda. Kendiliğinden çıktılar hayatımdan.
Özetle
Var ya da yok orasını Allah bilir. Ama, bizim görebileceğimiz herhangi bir canlı herhangi bir şekilde biz ona zarar vermeden bize zarar vermek istemez. Biz onları rahatsız etmeden onlar bizi rahatsız etmez. Hayvan konusunda yılan ısırmasından bahsetsek dahi demek ki yılan ile aramızda yaşam alanı savaşı var. Komşularımızla lduğu gibi. Köpek ısırmalarından bahsedersek, demek ki aç kaldığı için restoranttan bişeyler çalan insanlar gibi. Bu da aynı. Türlerimiz farklı da olsa siz onlara zarar vermiyorsanız onlar da size zarar vermez. Size zarar vermeyen herhangi bir şey zaten hayırlıdır. Hayırlı şeklinde bahsetmek için bişeye, size faydası lmasına gerek yok. zararının lmaması yeterli.