Uzun zamandır bu şekilde testler gerçekleştirmiyordum fakat site iyi olunca zevkli de bir test oldu.
Siteye ilk girdiğim içerik tarihi: 29 Aralık 2023.
Yılbaşında çok çalışmadığımı varsayarsak ortalama 1 haftada Semrush'da bu hitlere ulaştım.
Peki çıkardığım sonuçlar nedir?
- Semrush manipülasyona hala daha açık, sitenin normalde gerçek ziyaretçisi aylık 112 Bin değil ortalama şuan +40.000 olur gibi duruyor.
- Backlink önemli değil diyen arkadaşlara ithafen konuşuyorum ilgili sitenin link inşası az fakat öz siteden oluşuyor.
* Örnek birkaç site adı paylaşıyorum: NTV, Ekşi, Posta, Haber3, Sabah, GOV.TR, inci ve birkaç haber sitesi...
** Eğer bu backlinkler olmasaydı bu sıralamaları alması imkan dahilinde değildi.
- Ortalama 5 gün içerisinde günlük düzenli olarak Google'dan +100 hit geldiğinde önemli web verileri açılıyor.
- AI kesinlikle iş yapıyor fakat %100 AI kullanılmadı bu sitede kendim yazmak zorunda kaldığım içerik bölümleri oldu.
- Her anahtar kelimede iyi sıralama alamıyor analiz kesinlikle şart.
* Semrush, Keyword Revealer kullanıyorum.
- Analiz yaparken Search Intent (Arama Niyeti) çok önemli, mutlaka Keyword'ü Google'a yazıp listelenen siteleri ve sayfalarını iyi incelemelisiniz.
- Hit alabileceğiniz daha doğrusu ilk 3'e girebileceğiniz birkaç keyword mutlaka bulmalısınız burası kartopu etkisi yaratıyor siteye hit aktıkça diğer sıralamalar tetikleniyor.
- İçerikte kullanıcı deneyimine hiç değinmiyorum bile önemli olmadığı bir alan görmedim.
* Genellikle görseller kullanıyorum, galeri vs oluşturuyorum. Eskiden video kullanırdım ilgili sitenin içeriklerinde YT videosu bile yok.
- Çok detaylı analiz yapmıyorum çünkü daha önceden çıkarttığım 50 keyword var onlara oynuyorum şuan.
- Bu keywordler bittiğinde long tail ve arama hacmi düşük keywordlerle yapıyı sağlamlaştıracağım.
Kullanılan Yazılım: WordPress
Tema: Smartmag
Builder: Elementor
SEO Eklentisi: Rank Math SEO & Schema PRO
Hız Optimizasyonu: Litespeed + Perfmatters
AI: CashGPT
Görseller: Kanva & Unsplash
Başka spesifik bir eklenti zaten yok.
İyi geceler...