Tether 'in değeri 1$ 'a sabittir. Sabitliğin bozulmasına de-peg denilir ki daha önce birkaç defa bu durum yaşandı. Yani sen piyasan 1 usdt aldığında aslında bildiğin 1 kağıt doları almış sayılırsın. Ama bu dengenin bozulması demek senin 1 dolarının atıyorum 0,80 dolar etmesi demek olur. Mesela Trra 'nın stabil doları olan Ustc 'de bu durum oldu ve şuan 1ustc = 1$olması gerekirken 1ustc 0.03 $ ediyor. Diğer soruna ise aşağıdaki alıntıyla beraber cevap vereyim.
yanıtlanan mesajları okudum. Anlamadığım nokta şu bunlar iyilik meleği mi parayı nerden kazanıyor?
Yine çok farklı olaylar var hocam. En basit olanları fee gelirleri, kara para, rezervlerdeki minik birkaç sıfırlık oynamalar

Teminat var, lending 'i (kredi verme mesala) var bonosu var falan karışık oralar

Tether 'in rezervleri şeffaf değil, yani adam 10 basarken kardeş ben 9 bastım deyip kalan 1 ile kripto alıp kar edebilir
Tetheri anlamak için önce bankacılık sistemini anlamak gerekiyor. Atıyorum x bankası size %5 faiz verirken aslında y ile 3 ay sonra için %6 üzerinden anlaşıyor. Sizden aldığını ona verip %5i size getiriyor kalan %1 ona kalıyor. O 3 ayı da %1i teminat gösterip etti mi sana onu %2, sonra o %2nizi arkadaşınıza aynı yöntemle satıp kümülatif bir zincir başlatıyor. O yüzden sistemin işlemesi için sürekli yeni fiatlar, yeni tetherler basılmak zorunda çünkü durduğu an kimse kazanamamaya başlar ve piyasada şuan dünyadaki toplam paranın kaç katı olan borçlar ödenememeye başlar
Çok konuştum, artık bişi yazarsanız da cevap veremem

İyi geceler.