Benden geçti yaşım 44. Ama yaptığım araştırmalara göre sıfırdan başlayacak genç kardeşlere ben ne yapardım yazayım.
20 yaşında olsam ve Amerikaya gitsem ilk yapacağım şey yatacak yer imkanı sağlayan ve saatlik ücreti fena olmayan bir taşra işi aramak olurdu.
Böyle bir işte 2 sene çalışarak ilk gittiğimdeki 15 bin dolar ile beraber tüm kazancımı fon olarak biriktirirdim.
Barınma maliyeti olmayınca asgari saatlik ücret ile bile birikim yapma imkanı olur.
Bu dönemde bir banka ile çalışmaya başlar ve kredi kartı kullanıp bir kredi soku oluştururdum. Amerika'da kredi skoru var olabilmek için anahtar meseledir.
Fon birikimim 50-60 bin dolara ulaştığında ve bir kredi skorum oluştuğunda büyük şehirlere dönüp ucuz bir araç alıp sabit bir iş ve üzerine bir ek iş şeklinde çalışırdım.
Ek işi yarı zamanlı ordu görevi olarak yapmak vatandaşlığa geçiş için büyük avantaj sağlıyor ve ileride devlet işinde çalışmak için iyi referans oluyor.
Daha da boş vakit kalırsa Uber yapılabilir.
Çalıştığım iş konusunda kendimi güvende hissettiğimde ise 60 bin doların üzerine kredi çekip bir ev alır onun kredisini bitirirdim.
Muhtemelen 10 sene sürmeden ev araba tamam olurdu.
Sonra başımı kaldırıp ciddi bir ilişki ve evlilik için aday bakmaya başlardım.