CagdasER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizi yanlışa teşvik etmek istemem ancak Bağkur ödemek kronik bi sağlık sorununuz ve çocuğunuz yoksa bu ülkede saçmalıktır. Muhtemelen emeklilik primi için ödüyorsunuz ancak emekli olacağınız yaş 65 diyelim.

Zaten sisteme hiç katkınız olmasa bile 65 yaş ve üstüne otomatik olarak asgari ücretin 5/2 si oranında ödeme yapılıyor.

Her ay o parayı yemeden bileşik olarak 4-5 sene biriktirseniz bile size katkısı daha çok olacaktır. Elbette herhangi bi af çıktığında gider faiz sildirip gene yatırırsınız.

Kısacası bu kadar bedavadan emeklilik dağıtalan bi ülkede emeklilik sistemine para sokmak saçmalıktır.
Hocam size kesinlikle katılıyorum inanın benimde hiç içimden gelmiyor yatırmak ancak babamın üzerindeki tarlaları vekaleten 10 seneliğine kiralik aldım, bu tarlaları alır almaz bana bağkur yazmaya başladı bizde birikeceğine ödeyelim bari dedikte artık tahmin ettiğimizden çok daha fazla aylık prim istemeye başladılar. Sistemi de tam bilmemek ile birlikte destek alacağımız bir kimse de yok, oraya her ay 5-6k civarında bir ödeme yapacağımıza bir tane yatırım hesabı yapıp her ay oraya dokunmadan o parayı atmak daha mantıklı geliyor bana açıkcası. Mesela biz bu parayı ödemezsek ne olur yani o prim borcu orada birikmeye devam etse yada ben bu sistemden faydalanmak istemiyorum desem ne olur mesela ? Kusura bakmayın sizi de sorularımla boğdum ama