Muhammed_AG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

JSON kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır; Çünkü herkes JSON için kaynak bulabilir ama sizin kendi geliştirmiş olduğunuz yapı için kaynak bulamayabilir ve sizin kullanıcılara vereceğiniz dökümantasyon da sıkıntı yaşayanlar olursa uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
Json verileri dosyalar açığa çıktığında ziyaretçiler tarafından görünebiliyor. Bunun için de aracı bir api.php dosyası gerekiyor. Curl işlemleri benim için daha güvenli geldi lakin istek zaman aşımları bazen hatalar doğurabiliyor. Zaten halihazırda kullandığımız lisans doğrulama sistemi json ve aracı api ile doğrulanıyor. Muhtemelen aracı api ile yapılan bağlantı ve durum kontrolünü, doğrudan php ile yapmak daha iyi olacak gibi. Php'de uzman olmadığım için mantıksal fikirler üretiyorum.

YasinBoyraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam bu tarz bir sistemim var JWT kullanmayı tercih ediyorum. Bunun sebebi ise sunucu ipsine özel bir validation token oluşturup işlem yapıyorum. Bu sayede farklı bir sunucuya aktarıldığında hiçbir fonksiyon çalışmıyor hali ile yazılım kopyalanamıyor.
Bu bizim çalışma sistemine biraz uymuyor. Ama mantıklı ve olabilir