MetuNic'in inanılmaz bir hayal kırıklığı olduğunu söylemeliyim.
Domain konusunda Türkiye'nin en saygın ve yetkin kuruluşunun bu denli ilgisiz ve vurdumduymaz olması çok büyük bir hayal kırıklığı. MetuNic'den alınan ve kullanılan domainler kurumsal kimliklerde, serverlerin idaresinde, uluslar arası yazışmalarda vs rolü olan öğeler. Çıkan aksaklık benim milyonlarca liralık ticaretimi de etkileyebilir. Eticaret sitem varsa MetuNic aksaklığı yüzünüzden 30 saat açılmayabilir. MetuNic nasıl bu denli vurdumduymaz olabilir?
30 saate varan, çok basit bir destek talebim var. MetuNic panelinde domainimin IP adresini değiştiremiyorum, silemiyorum ve hata veriyor. Bunu MetuNic tarafında bir tıklamalık bir silme işlemi ile çözmek mümkün. Destek bileti yazıyorum, "acil" etiketi ile açıyorum, ama ne muhatab, ne yetkili, ne de ilgili bulabiliyorum. Canlı desteğe 3-5 saat ara ile yazıyorum, tek aldığım cevap ilgili birime iletildi ve ilgileniyorlar cevabı. Gerçekten bu ilgili birimler var mı? MetuNic sadece domain satan bir vakıf kuruluşusu. Bir bilete 30 saat dönülemeyen nasıl bir yoğunluğu olabilir? Böyle bir aksaklık ancak ilgisizlik ve işinin başında olmayan çalışanlardan kaynaklanabilir.
Basit bir işlemle çözülebilecek aksaklık için istediğim destek talebinin gelmeyişi 30 saati aştı. Bu zaman zarfında ilgili hatanın çalışmamasına neden olduğu serverde 28 firmanın web sitesi bulunuyordu. Birçoğu aktif ticareti olan firmalar ve mail trafikleri etkilendi. 23 Yıldır bu sektörün içerisindeyim, Türkiye'de 28 yıl önce 1996'da internet yokken, interneti telefon hattıyla bağlanarak Ödtü üzerinden USA'dan bir doküman edinmek için kullanan biri olarak başladığım bu sektörde inanın bu kadar kötü hizmet veren merdiven altı firma bile görmedim. Bu rezalet hizmet asla MetuNic'e yakışmıyor.
hocam nacizane taktiğim
her domaini cloudflare üzerine alıyorum ordan yönetiyorum kafam rahat oluyyor