Haz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Meali: Seni kullanmam lazım.

Bu hayatta birbiri için ölecek kadar içten olmayan hiç kimse dost değildir. Hayatımıza birileri giriyor ve eşlik ediyor sadece. Bu iş arkadaşı olur, on yıllık mahalle arkadaşı olur, asker arkadaşı olur fark etmez.

Gerçekten çok yalnızız beyler. Bu hayatta para ve karşısındaki çıkarlar var.

Bir köpeğin size olan sevgisi dışında gerçek bir sevgi yoktur. Sevgi bile koşulludur. Bir anne oğlunu, doğum sırasında salgılanan çok güçlü hormonlardan ötürü sever. Aslında sevgi de değildir bu, biyolojik bir güdüdür.

O yüzden hayatta mana aramayı bırakıp daha materyalist takılmaya karar verdim. Gerçek dünya duygudan azade olmayı gerektiriyor. Duygu yoksa zafiyet de olmaz; seni zayıf noktalarından vurmaya çalışan da olmaz.

Hayatta kimseye haddinden fazla prim vermeyeceksin. Bir şey seni aşağı çekiyorsa, sana kendini kötü hissettiriyorsa bu kan bağın bile olsa kesip atacaksın. Yoksa senin karşındakine asla yapmayacağın bir şeyi ilk sende denerler. Yaptığın iyiliğin karşılığı "yapmasaydın" olur.

Vesselam.
Selam olsun,

Düşüncelerine saygı duyarım ve böyle daha mutlu oluyorsan gittiğin yol doğrudur.
İnsanlar hep tek doğru yol olduğunu düşünse de bir çok doğru yol vardır, kişiden kişiye doğru yol değişebilir.
Ben eleştirilerine katılıyorum ancak bunları göğüslemekten ve üstesinden gelmeyi yol ediniyorum ki bende böyle mutluyum.

Kimse için kendi yaşam tarzımda değişiklik yapmayı kabul edemem.
Zaaflarım var ve faydalanacak bir çok sözde insan var etrafımda.
Bu zaafları yok edilecek şeyler olarak görmüyorum.
İnsanların zaaflarımdan faydalansa bile bana zarar veremeyeceklerini biliyorum ki 41 yıllık serüvenimde bu böyle oldu.

Hepimiz farklı insanlarız ne benim yolum üstün ve kadim yoldur ne bir başka arkadaşın yürüdüğü yol.
Burada önemli olan şey insanın kendini mutlu edecek yolu, kendine uygun yolu bulması ya da en azından aramasıdır.