artık ozaman direk digital vergi dairesine ibanı verdik mi vergi dairesine gitmeye gerek yok sanırım.
olay şu mu : bankaya gidip soyla medya için banka hessbı açtığımızı söylüyoruz.oradan aldığımız ibanı digital vergi dairesine kaydediyoruz. toplam 2 işlem .başka var mı ?
İlk olarak vergi dairesine sosyal içerik üreticiliği istisna belgesini almak için dilekçe vereceksiniz. Sonra bankaya vergi dairesinden aldığınız istisna belgesiyle gidip sosyal içerik üreticiliği hesabı açtıracaksınız sonra o hesabın iban'ını interaktif vergi dairesi menüsünde olan bir sekmeden vergi dairesine bildireceksiniz. Sonra verdiğim dilekçeler menüsünden takip edeceksiniz. Bunlar bitince farklı birinin hesabından 3-5 lira hesaba gönderin, otomatik %15 kesildiğine hesap hareketlerinden bakıp emin olduktan sonra ödemelerinizi alabilirsiniz.
Ben dün vergi dairesini ziyaret ettim. Sizinle aynı şekilde ilk hesabı açtıran bendim. İnanın adam bir 600 sayfalık kitabı açıp okumaya başladı satır satır, 30 dakika beklemiştim
Hocam devlet memuru olunca öyle oluyor. Her şey bürökratik prosedürler etrafında işlediğinden böyle olmaya da mecburlar galiba. Ben 3 defa gittim geldim bu iş için vergi dairesine. Bir dünya da bankalarda özellikle vakıf bank da uğraştım. Ziraat açtı, vakıf bankası hala açamadı hesabı. Şu an bulunduğum ilde galiba youtuber de yok. İlk defa benle öğrendiler böyle bir şey olduğunu. Aslında vergi dairesine direkt resmi gazetede yayınlanan kanunu gösterince süreç kısa sürüyor.