Sevgili üstadım, bu güzel yazın için öncelikle çok teşekkür ederim. 2 yıllık kalitesine çok güvendiğim eylül ayıyla birlikte güzel bir çıkış yakaladığım eğitim sitem malum ekim ayı güncellemesiyle resmen çökmüş durumda. Yazında da belirttiğin üzere bazı anahtar kelimelerde algoritmik cezayı yediğimiz ortada. Konuyla ilgili çok araştırdım, sıralaması kaybolanlar hep belirli bir dönemi kapsıyor, yani aynı tarz içerikli eski paylaşımların sıralaması aynı duruyor ama işte daha güncel aynı tarz içerikler sıralamadan çekilmiş. Paylaşımın içeriğini değiştirdim, olmadı başlığı değiştirdim ama kullandığım anahtar kelimeler başlıkta olduğu sürece konuyu indeksliyor ama sıralamaya almıyor.

Bunları yaparken; semrushtan çok fazla spam backlinklerimin olduğunu, websiteseochecker dan kontrol ettiğimde %30 spam skorumun olduğunu gördüm. Velhasıl 800'e yakın backlinklerimi semrushtan gördükçe disavow yaptım. Şu an websiteseocheckerdan kontrol ettiğimde spam skoru %1'e düştüğünü görüyorum. Buna rağmen site trafiğinde bir değişiklik göremiyorum. Aynı anahtar kelimelerde engellemeler devam ediyor.

Ve son tahlilde bir backlink paketi satın aldım yeni, 2 yıllık siteye ilk defa böyle bir çalışma yaptırıyorum. Bunun da sonucu olumsuz çıkarsa artık pes etmeli miyim? Farklı bir site aç yürü dersen böyle bir şeye tekrar cesaret edecek yaş da yok zaman da yok, tamamen bırakıp çekileceğim bu işlerden