Kripto satarken gönderilen para hesabınıza düşmeden kriptoyu serbest bırakmamalısın ne olursa olsun. Binancein desteklemediği hiçbir kurumdan ödeme kabul etmemelisin. İstediğin bankaya istediğin transferi gerçekleştirebilirsin
Banka kartından alışveriş derken, eğer karşı taraf sizden ürün vs almanızı istiyorsa asla böyle bir şey yapmayın. Gelen giden paranın kimin adına olduğunu doğrulayamadığınız her senaryo dolandırıcılığa açık.
Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda destek bölümünden şikayet, itiraz gibi talepler oluşturabilirsiniz genelde 72 saat içerisinde çözülür, fakat 1-2 ay beklenildiğini de biliyorum .
Yok hocam mesela Ben Size durumu şöyle anlatayım. Azerbaycanda durum şöyle tam olarak. Telegramda Kripto Al Sat grupları var. Bunların genelde adminlerine yazıyoruz ve onlardan alıyoruz aynı zamanda sattığımızda da adamlara ilk parayı biz atıyoruz ya da işte gidip görüşüp alıyoruz bir şekilde. Kripto'yu al sat yaparken değil. Alım yaparken Binance'ın kendi resmi sayfasından alırım almasına. P2P den değil yani ama satarken işte bu gruplarda satarım başka çarem yok. Çünkü Sizde Binance'ın kendisinden banka kartınıza transfer edebiliyorsunuz yani Türkiyede ama Azerbaycanda böyle değil işte elden ele satım yapıyoruz. Alıcılarını ve satıcılarını telegram sayfasından bulmak zorunda kalıyoruz. Çünkü hatta alsak bile Binance sayfasından fee çok fazla kesiyor. 100 USDT aldık diyelim. 96 USDT hesaba geçiyor 2 3 manat da kartımdan kesiyor mesela. Artı durumu banka anlarsa kartı bloke ediyor. Sanırım bu durum şimdilik 1 2 bankada böyle. Dolandırıcılık gibi bir işlem yapıldı bankanızdan aranıyor ve kartınızı çalıyorlar gibi bir otomatik mesaj geliyor.
Anladım hocam. Yani işlemi onaylamayayım para hesabıma geçene kadar. Hem satış yaparken hem alış yaparken.