Selamlar,
Biliyorsunuz ki son günlerde gerek asgari ücret, gerek memur maaşları için ciddi oranlarda zam yapıldı.
Yani sektörümüzdeki nakit akışının hala durgun kalması için insanlarda para olmamasını bahane göstermemiz artık mümkün değil.
Zam gelmesine rağmen hala durgunluk yaşıyorsak bunun ana nedeni sürekli depreme dair korku pompalayan bilim insanları.
6 Şubat depremini yaşayan çoğu il bile henüz düzelmemiş, insanımız bu travmayı atlatamamışken bazı bilim adamları İstanbul'a dair korku pompalayıp duruyor.
Ya kusura bakmayın ama tüm birikimiyle İstanbul'dan bir apartman dairesi alabilen adamın deprem için yapabileceği birşey zaten yok. Bu adam en fazla köyüne dönebilir, ona da işi engel oluyor...
Neden hala bu kadar deprem, kıtlık diye insanları ateşliyorlar anlamıyorum.
Bu böyle oldukça insanlar parasını ticarete değil altına, dövize, faize yönlendiriyor..!
Ağzı olan herkesin konuşmaması lazım, uzmanlığı varsa dahi, piyasayı kötü etkiliyor çünkü, insanların psikolojisi kadar, işi gücü de önemli.
İhtimaller üzerine konuşurken açlığı biz esnaflar için ihtimalden öte gerçek olarak getirecekler sağolsunlar.
Gerçekten bizim milletimiz başına geleni hak ediyor.
Bak güzel kardeşim 99 depreminden sonra bu ülkeye ek vergi gelmedi mi ? geldi bu ülkede her sene milyonlarca dolar vergi toplanmıyor mu ? toplanıyor bu ülkede vergi ne işin veriliyor halka hizmet için bu ülkenin en büyük sorunlarından biri deprem değil mi ? deprem bu ülkenin en büyük şehri ekonomisi istanbul değil mi ? istanbul o zaman kusura bakma sen bu ülkede yıllarca vergi topladıysan bu ülke de yıllarca bizden para aldıysan bana hizmet vereceksin gerekirse mahalle mahalle yıkacaksın yeniden yapacaksın buna devletin bütçesi nasıl yetmiyor ? yetmiyorsa benim verdiğim paralar nerede ? çok zor değil taşı bir mahalleyi bir gecici bir yere 3 4 ayda bir bina dikiyorsun yık buraya elemanı ne vergisi var ne bir şeyi bir adam 1 milyona bina yapıyorsa sen devlet olarak 500 bin'e yapacaksın zaten ama yok biz bunlar yerine bunları düşünmeyelim oturup ölmeyi bekleyelim sonra üstümüze kiracı döksünler helikopter ile gömüp geçsinler
Ayrıca parasını ticarete yönlendirmiyor demişsin adım gibi eminim hayatında doğru düzgün ticaret yapmamışsın boş boş konuşuyorsun şuanda aklı olan türkiyede ticaret yapmaz ne iş yapacaksın da %30 %40 bir yıl içinde ana paranı kazanacaksın üstüne kar'a geçeceksin ve riski bu kadar az olacak ? senin hükümetin bile doları en iyi ihtimalle yıl sonuna 40 bandına bekliyorken kusura bakma ticarete millet parasını kolay kolay atmaz.
Bekara karı boşamak kolaydır cebinde paran yokken fikir sahibi kolaydır ama o para arttıkça riskler ve tehlikeler artıyor onun farkına varman gerekir önce bugün en ufak bir işletme açacağım desen 2 3 milyon para bağlayıp en az 3 eleman koysan her ay -100.000 ile başlıyorsun yarın da dolar 30 dan 40'a çıkar sen uğraştığın ile kalır işin sonunda zarar edersin.