Merhabalar hocam resimlerin 1den fazla kopyasının olma sebebi temadan dolayı kaynaklanıyor buda normal örneğin 100x50 alana 1000x500 resimler eklerse site hızını etkiler o yüzden resimleri kırpıyor yeni temanızda hangi boyutlarda kullanıldığını öğrenmek istiyorsanız tema yapımcısına sorabilir veya functions.php dosyasının içerisinde resimler hangi boyutlarda ayarlayanacağına dair kodlar bulunacaktır.
Aktif kullandığınız tema örneğin
20x30
100x500
800x1000
Şeklinde kullanıyorsa diğerlerini silebilirsiniz. (Orijinal Resimler Kalacak Şekilde)
Ayrıca Wordpress ayarlarında resim boyutları hepsini 0 yaparak fazladan 3 tane resim kopyası olmamasını sağlamış oluruz.
Şuan Mobilde olduğum için anca bu kadar yardımcı olabilirim hocam kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim 👋
Merhabalar ,
Cevabınız için teşekkür ederim .Wordpres resim boyutlarını ayarlar bölümünden dediğiniz gibi 2 gün önceden yapmıştım bu ayarı .
Aktif kullandığım temada öncesinde keşif yaptım .
Temamda öncesinde tüm hepsi işaretliydi. Yani 2019 yanından bu yana temam her farklı seçenekte işaretli olanları hep kopyalamıştı.
Şuanda 2024 yılındayız ve ben temamın ana sayfasında olan görseller , mega menüde ki görseller , kategori , post yazı içi vs. Tüm görselleri tek tek emin olmak için temanın alanları ile kıyasladım .
Kıyasladıktan sonra da Ona göre de Temamda kullanılmayan seçenekleri için dediğiniz gibi ben öncesinde uploads klasörüne girdim baktığımda bu aşağıda
Önceden keşfettiğim görsellerin de dışında görseller olduğunu gördüm . Bu nedenle kafama göre silmek istemiyorum .
Temamda işe yarayan ve yaramayan görsellerimin keşfi şöyle :
Temadadaki işaretli tiki kaldırdım.
1920 X 0 --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
1068 X 0 --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
696 X 385 --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
534 X 462 ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
324 X 235 --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
356 X 364 ---- --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
265 X 198 --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
100 X 70 --- ->>>>>> RESİMLERİ KALDIR
Bunlar ise temada kullanılıyor .
218 X 150 = KULLANILIYOR
324 X 400 = KULLANILIYOR
696 X 0 = KULLANILIYOR
0 X 420 = KULLANILIYOR
80 X 60 = KULLANILIYOR
324 X 160 = KULLANILIYOR
741 X 486 = KULLANILIYOR
Ekte resim paylaştım bakınız :
İşte cpanel'de uploads klasörüne girdiğimde ise yukarıda önceden tespit ettiğim keşif yaptığım görseller dışında bulunan görsellerde mevcut ..