Merhaba kafama takılan bir kaç soru var bilenler cevap verirse çok sevinirim.
1 : Örnek : X Pizza Firması firmasını arıyorsunuz isim , soyisim, telefon , açık adres veriyorsunuz siparişiniz kapıya geliyor. ( buraya kadar sorun yok )
2 : X Pizza Firması firması yıllarca kullandığı yazılım / program larda bu kişisel verileri saklıyor ? Ben telefonda sipariş vermişim herhangi bir izinde vermemişim
3 : X Pizza Firması a yazılıma / programa kayıt etti o kişisel verileri a yazılım / a program ile paylaşdı.
4 : a yazılımı / a programı a server / a hosting kullanıyor a yazılımı / a programı kendisine gelen kişisel verileri elinde tutuyor.
5 : a server / a hosting de averi merkezinden veya yurt dışında barınan bir firmadan hizmet alıyor bunlarda aktariyor kişicel verileri tr de kalıyor veya yurt dışına çıkıyor kişicel veriler
Seneryo biraz uzun olmuş olabilir bu soruları cevaplaya bilicek aramızda uzman bir arkadş varmıdır ?
KVKK şartlarını ulaşılır yapmışlarsa, kullanıcı da sözleşmeyi kabul edecek şekilde davrandıysa veri saklama izinleri var diye biliyorum; sesli teyit alınması gerekiyor mu(bilgilerinizi kaydedelim mi gibi) o kısmı incelemedim ama.
Yurtdışına çıkan veri, KVKK sözleşmesinde mutlaka belirtilmeli ve kişinin açık rızası olmalı aksi takdirde normal bir KVKK sözleşmesi de olsa ceza alacakları kesin olur.