Merhaba hocam , bana göre e-ticarette başarılı olmanın yolları şunlar :
  • Ürünü alırken kazanmak. Bunu yapabilmek için toptancılardan ürünü alırken yüksek yatırımlar yapıp maliyeti olduğunca düşük tutmanız gerekmektedir.
  • Ürünü iyi pazarlamak
  • Sıranın dışına çıkmak
Sıranın dışına çıkmak cümlesinden kastım ; kimsede olmayan ürünleri satmanız gerekiyor. Mesela motor aksesuarları satıyorsanız motor kaskını tek olarak satan çok vardır ama kask , eldiven ve ekstra motor aksesuarları ekleyerek bir set oluşturabilirsiniz. Böylelikle rakip satıcılarda olmayan bir set oluşturmuş olursunuz. Verdiğim tamamen bir örnektir bunu kendi ürünlerinize göre uyarlayabilirsiniz.
  • Ürünlerde üretici olmak
Yukarıda sıraladıklarım genel herkes için olan maddelerdir ve mağazaya göre yüzlerce madde şeklinde özelleştirilebilir
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ,ayrıca eklemek isterim ki; şuan birçok satıcı trendyol vb. pazaryeri platformlarından çekiliyor. Ben bunu anlamsız buluyorum. Size de bu platformlara mutlaka girmenizi tavsiye ederim. Çünkü bu platformlar çok fazla trafik çekiyor ve müşteriler o platformlardan sizi görüp sitenize yönlenebiliyor. Gerekirse fiyatları siteniz ile 2 kat daha pahalı olacak şekilde ayarlayın ama size tavsiyem mutlaka bu bakış açısıyla orada bir vitrin oluşturun