peerless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşlemci olarak bütçenize göre alabildiğiniz en yüksek işlemciyi alın yeterli hocam. Aslında render işleri için en uygunu amd serisinde Amd Ryzen Threadripper işlemciler ama fiyat performans olarak çok yüksek kalıyor. Önerim ryzen 7800x3d ya da 7950x3d üzmez ve profesyonel işler içinde tercih edilebilir işlemciler. Anakart içinde msi x670e carbon serisi tercih edebilirsiniz. Hem slot hem DDR 5 hemde yeni nesil anakart. RAM içinde alacağınız anakarta uygun ram tercih ederseniz daha sağlıklı olur .Yazdığım anakart için G.SKILL TRDENT TZ25 NEO 2X16 tercih edebilirsiniz. Anakart da 4 slot var bütçenize göre 64 gb a tamamlayabilirsiniz. Ama 32gb da yeterli olacaktır. Alacağınız ramlerin AMD Expo oldupuna dikkat edin hocam aynı marka model Intel expo da satıyorlar. Daha sağlıklı çalışması açısında işlemci amd tercih ederseniz RAM tercihiniz AMD Expo olsun.
Sizi yakalamışken bir soru daha sorabilir miyim?

Ryzen 7950X ilgimi çekti ama Intel tarafında da kafam karıştı. 14700K, 13700K modellerine de bakıyorum.

Kesinlikle Ryzen mı tavsiye edersiniz? Intel 14700K vb. modellerde ısınma sorunu olduğunu okudum.

Belki bütçeyi biraz daha düşürüp, yine AM5 soketli 8 çekirdekli 7700x de düşünebilirim ama 7950X f/p olarak en iyisi gibi gözüküyor haklı mıyım sizce?

Şöyle bir inceleme yazısı bulmuştum f/p değerlendirmesi de yapan: https://www.cgdirector.com/best-cpu-for-rendering/