Geçen sene nisan - mayıs ayları olacak sanırım, arkadaşımın kız arkadaşın instagramı hacklenmiş millete saçma mesajlar atıyormuş. Buda googleda hesap kapatma konusunda yardım ararken bir site bulmuş ve yabancı bir numaraya yazmış. Kişiyle konuşmuş fiyat almış rakamda normal bir rakam civarı uçuk değil. Kişiye daha sonra kesin kapatabilir misiniz boş yere ödeme yapmayayım diye sorduğunda, karşıdaki kişi bu panel muhabbetlerimi ne varmış sanırım arkadaşımın tüm bilgilerini döküp whatsapptan bak bakalım diye tüm bilgilerini yollamış.

Arkadaşımda bir anda panik olup bana yazdı, bende şikayetçi olmasını söyledim. Çevresindeki çok kişi numara yabancı bulunmaz vs desede beni dinleyerek aynı gün şikayetçi olmuştu. Sonuçta facebook, instagram, whatsapp aynı firmanın yani sosyal medyada sahte hesap bile açsanız fake numara ile sizi tespit ediyorlar neden bunu bulamasınlar dedim. Geçen ay kişiyi tespit etmişler sosyal medyada sadece kullanıcı adı, numara vs değil ip loglarından vs her şeye kadar çıkarıp bulabiliyorlarmış. Bugün bir arkadaşıma daha yapılmış oda şikayetçi olmaya gitti ve sanırım ciddi cezaları varmış.

Demem o ki biri size zarar vermek için uğraştığında numara sahte vs bulunmaz diye düşünmeyin. Gidip şikayetçi olduğunuzda kişi er yada geç tespit edilip bulunuyor.