- Bağlantı Kurma: VDS'nize bağlanmak için bir uzak masaüstü bağlantısı (RDP) veya SSH (Linux tabanlı sistemler için) kullanabilirsiniz. Bu, VDS'nize erişim sağlayacaktır.
- Gerekli Yazılımları Yükleme: İhtiyacınız olan yazılımları yüklemek için işletim sisteminizin paket yöneticisini kullanın. Örneğin, Ubuntu kullanıyorsanız:
sudo apt-get update sudo apt-get install - Dosyaları Transfer Etme: Dosyalarınızı VDS'ye aktarmak için birkaç yöntem kullanabilirsiniz. SFTP, SCP veya FTP gibi protokollerle dosyaları transfer edebilirsiniz.
- Web Sunucusu Kurulumu (Opsiyonel): Eğer dosyalarınızı bir web sunucusunda yayınlamak istiyorsanız, Apache, Nginx veya başka bir web sunucusu kurmanız gerekebilir. İşletim sisteminize uygun komutları kullanarak bu yazılımları yükleyebilirsiniz.
- Veritabanı Kurulumu (Opsiyonel): Eğer uygulamanız bir veritabanı kullanıyorsa, veritabanı sunucu yazılımını yükleyip yapılandırmalısınız. Örneğin, MySQL veya PostgreSQL gibi.
- Uygulamanızı Çalıştırma: Dosyalarınızın bağımlılıklarını ve çalışma ortamını kurduktan sonra, uygulamanızı başlatmak için gereken komutları çalıştırabilirsiniz.
Unutmayın ki her adımda işletim sistemine ve kullanmak istediğiniz yazılımlara bağlı olarak farklı komutlar ve yöntemler kullanmanız gerekebilir.