Aldığım ödemeleri Google iş ortakları yurt dışı hesabıma yatırdığı için 7-8 ay önce kapanış vermiştim. Şimdi yeni kanunla birlikte istisna belgesi aldım. Fakat banka, adsense ödemelerini almam için bu istisna belgesi ile hesap açamıyor. Bunun üzerine vergi dairesine gittim. Memur bana eski mükellefiyetiniz web portal faaliyetleri olduğu için faaliyet başlatamayız ve hesap açılmaz dedi. Şirket açıp bu şekilde istisnadan faydalanacaksınız dedi. Daha sonra şirketi de kapatamayacağımı söylediler.
Kısacası yeni kanundan, vergi mükellefiyseniz veya daha önce bu alanda faaliyet gösterdiyseniz yararlanamıyormuşsunuz. Başına böyle bir şey gelen var mı?

Güncelleme:
Birincisi bulunduğum vergi dairesine bunun için ilk başvuran ben olduğum için daha öncesinde bu uygulama hakkında tecrübeye sahip değillerdi bu yüzden doğru bilgiyi verememişler.
İkincisi banka şubesine de şu ana kadar bu uygulama için ilk başvuran ben olduğum için internet gelirleriyle ilgili farklı bir hesap türünü açmaya çalışmışlar.
Vergi dairesi ve banka şubesine doğru bilgilendirme yapıldıktan sonra hesap açıldı ve IBAN vergi dairesince onaylandı. Şu anda ödemelerimi aldım ve sistem otomatik %15 vergi tahsil ediyor.

Güncelleme 2
Şimdi de yasal gelir vergisi kesiliyor ama sorguladığımda adıma mükellefiyet tahsis edilmemiş. Yarın da onla uğraşacağım. Haftalar oldu bakalım daha ne kadar uğraşacağım?

Güncelleme 3
İş başlangıcını ben vergi dairesine varmadan 10 dk önce yapmışlar. Nihayetinde kanun yeni geçtiği için böyle sorunların normal olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bundan sonra bu işlemleri yapacaklar için sonra bu süreç daha kolay olacaktır.