birçok insanın hayatını etkileyen bir durumdur. Bu nörogelişimsel bozukluğa sahip olan bireyler, dikkat dağınıklığı, dürtüsellik ve organizasyon zorlukları gibi semptomlarla mücadele etmek zorunda kalır. Bu durum, günlük yaşamda iş, eğitim ve ilişkilerde çeşitli zorluklara neden olabilir.
-
Selamlar hocalarım, kendimi bulduğum çağdan sonra (9'lu yaştan sonra) bu semptomlar hep vardı fakat ben herkes böyle zannediyordum böyle bir hastalık olduğunu bilmiyordum. Dün Instagram'da gezinirken bir sayfaya denk geldim ve vatandaş 27 yaşında, 2023 mart ayında teşhisi konulmuş. Paylaştığı gönderilere baktığımda A'dan Z'ye beni anlatıyordu resmen, ve yorum atan kişilerin genelliğinde bunlar var genelliğinde ise yoktu. Anladım ki sıradan bir şey değilmiş, bu durumu öğrendiğime üzüldüm hiçbir zaman sıradan biri olamamışım bir zamanlar psikolojikmen Bipolar bozukluk hastası olduğumu düşünüp PDR'a başvurdum ve Anksiyete bozukluk dediler, Uyku Bozukluğu dediler, fakat kimse bu durumdan bahsetmemişti bana. Sanırım dürtülerimden kaynaklı her şeyi anlatmadığım için teşhisi koyamamışlardı ve geçiştirmişlerdi.
-

https://www.youtube.com/watch?v=Snsa07lS__Q

-