Bu soruyu aslında yazıcıları örnek göstererek sorsan daha iyi cevap alırsın.

Atıyorum şu an elimde olan iki yazıcıyı birbirleriyle karşılaştırayım;

Ender 3 s1 ve creality k1, birisi 7 bin lira diğeri 21 bin lira.

Ender 3 s1 yavaş basıyor, kabini yok, ekranı dokunmatik değil, kamera takmak için ayrı bir aparat gerekiyor, wifi üzerinden müdahale edemiyorsun.
Creality k1, hızlı basıyor, kabini var, ekranı dokunmatik, 400 TL'ye kamera alıp takılabiliyor, mobil cihazından bile kontrol edip baskı başlatabiliyorsun.

Baskı kalitesi olarak ben çok bir fark göremedim ama dediğim gibi k1 ondan çok daha hızlı basıyor. K1'in kabinin olması demek aynı zamanda abs gibi tabladan çabuk kalkan materyalleri basabiliyor olması demek. s1 de basmak istediğin zaman etrafını kapatman gerekiyor.

Bunun yanı sıra filamentin eritildiği yer pahalı yazıcı da daha kaliteli oluyor, yani daha çabuk ısınıyor, daha yüksek derecelerde ısınıyor ve o derece de kalabiliyor, haliyle pla dışındaki materyalleri basabiliyor, akışı güzel sağlayabiliyor.

Kısacası ben sadece kaliteli bir baskı almak istiyorum, pla ile basacağım bana ek özellikler gerekli değil diyorsan, s1 alabilirsin ama şunu söylemem gerekiyor, k1'i görünce s1 çok sıkıcı geliyor.