Merhabalar,

Etliye sütlüye karışmayan, günde 15 saatten fazla çalışan ve bir şeyler başarmak isteyen bir kardeşiniz/abiniz/dostunuzum.
Bizim insanımız kadar insanı yoran, yobaz, tek kendini düşünen pek çok az topluluk gördüm.

İhtiyacı olana ihtiyacından fazlasıyla yardım eder, lafını da etmez tam anlamda doğru bir esnaf olmak için gayret gösteririm ama şu altta bıraktığım video sadece size bir örnek olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=cN8-8MCk3c4

Bunun adı ihtiyaç veya göz hakkı değildir. Eğer ben zarara uğruyorsam orası helal değil haramdır. Günde 50 kişiden fazla kişi hırsızlık yapar. Güzelce uyarır yapmamasını tembihlerim.
Ailesi eğitememiş ben mi eğiteceğim tabii ki hayır. İnsan bazen sinirleniyor vurmak istiyor ama kendimi tutuyorum.

Şimdi diyebilirsiniz ki ya gitsin tamam gitsin ama günde 50 kişi hırsızlık yapsa. Zaten artık bir meyvenin tanesi 10 ₺ olmuş. 500 ₺ zarar ederim. Ürünlerin bozulma payı, maliyetleri zaten ürünü pahalı yapıyor.
Neden ürüne hırsızlık payını yansıtayım ki? Zaten elektrik faturalarında haksız kazanç ödüyoruz. Bir de yediğimiz ürünlerde mi ödeyelim?

Amacım paragöz olduğumu veya bir olayları büyütmek değil. Günün sonunda hesaplayınca kârdan ziyade zararı görünce emeklerimin boşa gitmesine üzülüyorum.
Sadece içimi döktüm umarım yanlış anlama olmamıştır.

( Birbirimizi kırmadan yorumlayıp, konuşsak daha güzel olur. Bazı arkadaşlar sizleri kızdırmaya çalışıyor tartışmanın anlamı yok.
Konuyu kitleme talebinde bulundum. Birbirimizi üzmeyelim saygılar )