Bu toplumda nedense hiç kimse kendi kusurunu görmez. Herkeste bir akıl verme bir yargılama derdi almış başını gidiyor.
Örnek 1- Şimdi sigaraya zam geldi "içenleri anlamaıyorum, neden içiyorsunuz ki, 200 300 zam gelmeli içmesinler" vb. Sana ne bilader, bu özgüveni bu insanlara ders verme haddini nerden buluyorsun?
Örnek 2- Akşam üstü bir arkadaşın daveti ile bir mekana gidersin. Pat içeri iki hadsiz girer , tebliğe başlar. GÜnahta yanacaksınız da vs. Sen mi yanacaksın, senin ne haddine bana akıl vermek. Benim böyle bir talebim var mı ?
Örnek 3- X bir projeye başlayacaksındır. Birisi gelir olmaz o, o iş öyle yapılmaz, filanca yaptı battı, zarar edersin. Bir sus be kardeşim, tavsiye mi istedik bu neyin özgüveni bu neyin çok bilmişliği ?
Buraya onlarca örnek eklenir eminim sizinde başınaza illa benzer olay gelmiştir. Artık kusasım geliyor bu hadsizlik seviyesinden.
! Edit : Güzel insanlar bu konudaki sadece bir örnek sigara konusu. Sigara kullanmıyorum ve tam tersine 1.5 yıldır sigarayı bırakma için psikolojik destek verecek bir proje üzerinde çalışıyorum. Güncel hayattan 3 farklı örnek verdim. Yargılama ile fikir beyan etme arasındaki farkı kaybeden arkadaşlar olmuş, forumda kendi üstüne alınanlar olmuş, Benim sigara içtiğim için böyle konu açtığım düşüncesine varanlar olmuş vs. Lütfen ....