Netk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani elhamdülillah müslümanız da insanlar cidden artık sevap, günah, helal, haram dikkat etmez oldu bende o şekildeyim yani herkez o şekildedir ama bağzı konularda insanın içi rahat etmiyor düşünüyor falan.
Elbette düşüneceğiz güzel kardeşim. Ama artıık şöyle artık böyle değil bu 1500 yıldır böyle. Güahsa o günde günahtı, değilse bugünde günah değil.

Dediğim gibi bunun cevabını bilebilecek bir insan evladı asla yok. Elbette ayet, hadis, hoca vs okur yorum yaparız. Ama dediğim gibi yorum.

Mesela ben size günah değil gidin faiz yiyin dermiyim demem

Ama ben yerim, karar sizin.

Ben basit düşünüyorum peygamberimize bu ayetler inerken banka varmıydı? Oradaki faiz kavramı acaba ne bence buradan yola çıkın bir takım cevaplar bulursunuz. Bir çok insan şuradan hareket eder, bu işin riski yok o yüzden günah haksız kazanç vs. İyi de ya savaş çıkar banka batarsa gitti benim paralar

Ya da ev satın aldın kiraya verdin, bu da o zaman günah olmalı. Bedavadan kazanıyon, izin ver bir din kardeşim kalsın o evde neden para alıyon Bir de benim amla sahibim hafız ev kiram % 110 zamlandı bana kimse günah anlatmasın. Neyse bu konu bu foruma bence uygun değil. Allah herkesn gönlüne göre versin. Sevgiler