Merhaba,
Kendi işimin yanında birde isg okuyorum ama çok istekli değil. İsg işi yapılır mı yapılmaz mı tam olarak karar bile veremedim.
Çalıştığım yerdede isg uzmanı var ama neredeyse hiç kıymeti yok. isg o kadar çabalıyor çoğu kişi umursamıyor bile. İsg söyledikleri insanlara yük geliyor gereksiz masraf gibi geliyor. (bir çok iyileşme oldu ama yeterli değil)
isg uzmanı patrona buraya kapı yapılması lazım diyor patron tamam diyor fakat devamı gelmiyor. İki gün sonra bir sıkıntı olsa isg uzmanı bundan sıkıntı yaşayacak belkide hapise girecek(Ölümlü kaza olması durumunda). Çalışma bakanlığına şikayet etse işinden olacak etmese olay olsa sıkıntıya girecek. Aşağıya tükürse sakal yukarı tükürse bıyık misali olaylar var hep.
İsg uzmanları devlet memuru statüsünde olsa devlet tarafından özel sektöre atansa ve dokunulmazlığı olacak şekilde iş yapsa tüm olumsuzlukları raporlanır ama hem maaşı patrondan alıp hemde patrona laf anlatmaya çalışınca iş çıkmaza giriyor.
Sizlerin bu iş yapılır mı yapılmaz mı konusunda fikirlerinizi almak istedim. İyi akşamlar.