bakın buda ilk oluşturduğum botlardan bitanesi en çok kar ettiren bot şimdi bunuda inceliyelim. aralık 26'da oluşturmuşum 4 gün geçmiş 200$'lık bir sermaye ile 28$ bir al-sat karı görünüyor. Ayrıca ben bot'u başlatırken coinin fiyatı "1.202700" iken 4 gün geçti şuan coin daha düşük değerlerde. "Last price : 1.1138" düşmüş olmasına rağmen kar 28$ olarak karını koruyor bir zarar etmiyor fiyatı düşüyor fakat yeniden al-sat fiyatları güncelliyor. "Matched Profit" al-sattan yapılan kar "Total Profit" toplam kar olarak geçiyor. Fakat o kısmıda tam anlamadım 28.04'mu benim kar yoksa 23.88'mi orayıda aydınlatan cıkarsa süper olur. Mesela burda nasıl zarar edebiliriz hiç futures'de oluşturduğum botlardan zarar cıkmadı o kısmı analiz edemedim 4 gündür 2-3 bot acıktı bugün çoğalttım bot sayısını kazançların çoğaldığını görünce millet burayı gizli gizli kullanıp para kazanıyor galiba
3 tür vadeli GRİD bot türü var
LONG,
SHORT ve
TARAFSIZ. Sizin şuan açmış olduğunuz işlem
TARAFSIZ yani hem
LONG hemde
SHORT işlemlerde işlem yapsın. Vadeli Grid Botlarda çalışma mantıkları şu şekildedir. Sizin ekran görüntüsü atmış olduğunuz işlemde aralık olarak 0.8200 - 1.5000$ arasında 100 Geometrik olacak şekilde işlem yapsın demişsiniz. Bot alt ve üst limitiniz olan değerleri çıkartarak oluşan farkın 100 bölünmesi ile ( 100 geometrik değer olduğu için) 1.5000 - 0.8200= 0.6800$ /100 yaptığımızda her bir işlem aralığı arasındaki fark 0.0068$ olur. Resimde yer alan coinin güncel fiyatı 1.112738$ sistemin işleme girmesi için fiyatın
BUY pozisyonda yada
SELL pozisyonda işlem emri olan 1. sıradaki değere gelmesi lazım. Diyelim
BUY'da yer alan değere geldi ve bot aktif oldu ve
LONG yönlü işlem açtı. bu sefer coinin fiyatı
SELL işlemde yer alan 1.emirde ki rakama gelince açmış olduğu pozisyonu kapatıp gerçekleşmiş KAR ( Matched Profit) kısmına aktarır. Eğer gerçekleşmeyip cionin fiyatı düşerse bu sefer BUY kısmında yer alan 2. emre fiyat gelirse üzerine bu fiyattan alım yaparak poziyonu taşımaya devam eder taki
SELL kısmında olan emirlerden birinin fiyatına gelene kadar. Bu süre zarfındaki KAR yada ZARAR ise Gerçekleşmemiş ( UnMactched) olarak gözükür.
Diyelim coin belirlemiş olduğunuz aralığın dışına çıktı alt yada üst limitlerin dışına bu sefer alım ve satım işlemleri durur taki
BUY ve
SELL de yazan fiyatlara gelene kadar.
Liq olayında ise bot
LONG yönlü işlem açmış olsun ve fiyatlar düşüşe geçmiş olsun.
BUY kısmında yer tüm emirleri işleme dahil ettikten sonra ve buna rağmen coinin fiyatı halen daha düşüyor ve sizin liq seviyenize geldiği an Liq edip
ALIM SATIM BOTLARında yer alan tüm bakiyeyi sıfırlar.