@SMMM rumuzlu meslektaşımın "Öncelikle açılışını kendisi yapan mükellefi asla ofisime almıyorum. Çünkü evrak takibi açısından bu sürece hakim olmalıyım. Kafamda soru işareti kalmamalı. " bu cümlesine katılmıyor ancak saygı duyuyorum sonuçta prensip meselesidir. diğer maddelerine tamamen katılıyorum.
Ek bir bilgiye gerek yok @SMMM gayet güzel özetlemiş,
henüz yaşanmış bir örnek belirtmek isterim. Tamda senin örneğinde ancak açılış işlemlerini yapmış bir kardeşimle görüştük bi kaç gün öncesinde. Gün gelir vergi dairesinden sende bir telefon alırsın o zaman ki pişmanlık keşke bir smmm ile çalışsaydım olur... Allah tan ki bu kardeşime vergi dairesi dönmüş ki bir şekilde indirimli cezalarla yırttık diyebilirim. 2023 yılına göre defter beyan sistemine tabi ufak işletme için bir beyanname vermeme cezası 3700 TL yılda muhtasarları çıksan 15 adet beyanname vermek mecburiyetindesin. Ondan sonra her halukarda bir mali müşavire gidip aylık muhasebe hizmet bedelini yinevermek durumunda kalıcaksın yediğinc ealar cabası olacak. hesabı kendin yap işte, Daha bunun gibi bazı detaylar daha var.. Yani maliyetlerini azaltmak adına bir smmm ile çalışmamak senin için en büyük hata olur ... istersen deneyebilirsin takdir senin.. özetle bağkuru saymazsak hiç fatura kesmesen bile hiç gelirin olmasa dahi aylık yaklaşık 2000TL sabit masrafın olacağı gerçeğini kabullenerek hareket etmelisin. bağkuruda eklersen Aylık yaklaşık 10bin TL sabit giderin olur