İyi akşamlar. Öncelikle hepinizin yeni yılını kutlamak isterim. Bu yıl hepimiz için iyi bir yıl olması dileğiyle. Şimdi arkadaşlar Azerbaycanda belli başlı müzik kanalları var. Mesela her hangi bir şarkıcının ismini yazdık diyelim. Örnek veriyorum Vefa Şerifova, Röya Ayxan, Talıb Tale ve s gibi bu kanalların daha doğrusu şarkıcıların farklı farklı kanallarda da başkası tarafından şarkılarının yayınlandığını görüyorum. Bu soruyu ne için soruyorum biliyor musunuz?
Şimdi olay şöyle. Biz daha doğrusu Ben ve halam oğlu zamanında bir kanal satın aldık Facebookta bir gruptan. Sonra o kanal bot bir kanal çıktı zaten. Para da boşa gitti. Sonra sıfırdan bir müzik kanalı açalım dedik. Tabii bunlara başlarken Ruhi Çenetin videolarını izlediğimiz zamanlardı o zamanlar. Tecrübemiz de yoktu o kadar. Örnek veriyorum bu şarkıcıların videolarını indirip biraz oynama yapıp başka kanala atalım dedik işte ne bileyim şarkıcının resmini indirip bir şekilde video hazırlayıp atıyorduk ama tabii koz koca YouTube tabii algılar canım. Fakat bilmek istediğim bu diğer kanallar nasıl yayınlayabiliyor bu şarkıcıları?
Telif yemiyorlar mı? İster müzik için olsun bu söylediğim isterse de mesela Titanic gibi filmler. Her ne kadar tam atılmasa da fragmanını bile biz atsak telif yiyorduk mesela diyorum. Fakat o adamların kanalları nasıl oluyor da kapanmıyor?