DrawnHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar.

Eşim 3D mimari modelleme ile ilgilenmeye başladı. Geçen sene Macbook Pro almıştık kendisine (tasarımcı kendisi de) ama PC ihtiyacı doğdu şimdi.

Evde eski bir PC'm var ama 4070 ekran kartının şimdilik yeterli geleceğini düşünerek DDR5 sistem PC toplamak istiyorum. (Evdeki PC i5, 3. nesil işlemcili, 1050 TI ekran kartlı)

Yardımcı olabilir misiniz bana?

4-5 sene önce şu kasayı almıştım, yeterli gelir mi bu? https://www.sitem.com.tr/Thermaltake...00-purn-139237 (600W yeterli gelir mi?)

İşlemci olarak Ryzen düşünüyorum ama Intel mi önerirsiniz?

Ekran kartı fiyatı hariç ''işlemci-ana kart-ram-ssd-soğutma'' için en fazla 20-25 bin lira gibi bir bütçe ayıracağım. Ekran kartını 4070 düşünüyorum ama duruma göre 4070 TI da düşünebilirim. (Ya da daha üst ya da alt model öneriniz olur mu F/P olarak?)

Render için kullandığı programların bir kısmı işlemci, bir kısmı da ekran kartı istiyor. Almışken hem işlemci hem de ekran kartı iyi olsun istiyoruz.

PC'lerden uzak kaldım birkaç senedir, yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba, 3d programları render aşamasında işlemci ağırlıklı çalışır. Bu sebep ile işlemciniz iyi olmalı hızlı render için. Ekran kartının önemi viewport ekranında açığa çıkıyor. Modelleme yaparken yüksek poligonlu sahnelerde donma, kasma vs olabiliyor. 4xxx serisi kartlarda dls teknolojisi olsa da viewport ekranında ekran kartı için ram ön plana çıkıyor. Tercihiniz 4090 > 4080 > 3090 olsun. Bu ekran kartlarında da diğer marka modellere göre en serin çalışanlar MSI Suprim X serisi ve Asus ROG serisi.