Merhaba değerli üyeler, Contabo üzerinde birkaç tane VPS ve bir adet fiziksel sunucu barındırıyordum. İnanın ki, bu firma ile yaşadığım kesintiler Türkiye lokasyon sunucularından daha fazlaydı. Sürekli olarak Contabo'nun herhangi bir veri merkezinde bakım ve kesinti yapılıyordu; 1-2 saat boyunca erişim gelmiyordu. Neyse, iyi kötü idare ediyorduk ama yaşattığı kesintiler yetmezmiş gibi en sonunda tüm VPS hizmetlerimi "saldırı alıyor" bahanesiyle askıya aldılar. Bu da yetmezmiş gibi, 3 gün boyunca saldırı devam ediyor diye mail atarak kapalı tuttular. Ben de sonunda sunucuların açılmayacağını anladım ve saldırı geliyorsa sunucu IP adreslerini değiştirmelerini istedim. Bunun için sunucu başına 20 dolar civarı ödeme yaptım (IP değişim işlem ücreti). Tüm VPS hizmetlerimin IP adresleri değişti ve sunucular aktif hale geldi. Tabi ki, bu işlemler burada yazıldığı kadar hızlı olmadı; muhteşem destek sistemlerinin hızı sayesinde işlemler 2 günü buldu. Ben de sunucularım açılır açılmaz hemen verileri alıp tüm VPS hizmetlerini farklı bir firmaya taşıdım. Ancak yoğun iş temposu yüzünden fiziksel sunucumu taşıyacak fırsat bulamadım ve bu sunucunun 2 Ocak tarihine kadar süresi vardı. O tarihe kadar kesinlikle onu da taşıyacaktım fakat Contabo yine şaşırtmadı. Sunucum henüz ödeme günü gelmeden geciken ödeme sebebiyle dün askıya alındı. Kendileri ile hemen iletişime geçtim ve hala işlem yapılmasını bekliyorum. Bir de son olarak, hesabımın faturalar kısmında "Önemli: Bakiyeniz şu anda -49,31€" şeklinde bir ibare var. Oysa tüm işlemleri ve hizmetleri hesabıma kayıtlı olan banka kartımdan para çekerek yaptıkları halde bakiyem nasıl eksiye düşmüş, onu da anlamadım. Buradan Contabo ile çalışmayı düşünen kişilere sesleniyorum. Yazıyı buraya kadar okuduysanız ve hala çalışmayı düşünüyorsanız, paranızın, zamanınızın ve en önemlisi de sabrınızın bol olduğuna emin olun. Ben bu süreç içinde 10.000 TL civarı masraf ettim ve 1 haftaya yakın zaman kaybettim. Eğer alternatif arıyorsanız, 5-10 dolar daha fazla verin, OVH veya Hetzner ile çalışın.