Merhabalar,
2023 mayıs ayında kredi çekerek uzun süredir hayalini kurduğum karavan için aldığım aracı 600 km öteden (çok araç kullanma pratiğim olmamasına rağmen) bir cesaretle alıp getirerek ilk adımı attım.
Temmuz gibi bir miktar param vardı ve önceliğimin güneş panelleri ve akü sistemini hallederek yaşam için en önemli bileşenlerden elektrik konusunun belli kısmını halletmek olduğunu düşündüm ve yaptırdım. Yaşadığım şehirde henüz 2 senedir bulunduğum için ne tanıdık bir ustam ne bir atölye ne bir çevrem yoktu. Bütün yük üzerimdeydi. Temmuzdan beri aracı yerinden kımıldatamadım. Sebep: param yok

Bugün ne alet edevatım var ne yapacak yeterli teknik bilgiye sahibim. Düşündüm ve bir karavan atölyesinin yolunu tuttum. Ustanın yaptığı araçları beğendim fakat verdiği fiyat bütçemin çok üzerinde yaklaşık 400000 TL civarındaydı. Memleketime dönüp orada halletmek aklıma gelse de aracın başında duramayacaktım çünkü işim İzmir'de ve burada yaşamak zorundayım. Aracımın muayenesi geçti koltukları söktügüm için muayeneye randevu alamıyorum ve bu koltukları çok ucuz miktara başka birine vermiştim. Hızlı başladım yarım kaldı. Şimdi aklımda satmak var ve ya bir şekilde yapmak var. Ama nasıl bilmiyorum ...