angelicmoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu chp Atatürk'ü kullanarak çok iyi prim kasıyor. İş icraate, vatandaşa hizmete gelince sıfırlar. Terörist başına selam gönderir parti başkanı..
Hepsi yapıyor benzer şeyleri. Şahsen hepsinden umudu kestim, partizan biri değilim farklı tercihler kullanmışımdır, insanlar kendi ideolojilerinden vazgeçip toplum menfaatine karar vermediği sürece hiçbirşey düzelmez. Bunu da hiçkimse yapmaz. Boşa kürek çekiyoruz. Kimse kimseyi dinlemiyor, herkes en doğru benim diyor, ülke, inanç vb.
Ayırımlar sadece malzeme, tüm dünya böyle, her bir şekilde bölünüyor.

Bir suriyelinin sözleri ilgimi çekmişti;

Biz Suriye'de önyargılı yaşıyorduk. Birbirimize ayırım yapmaya başladık. Bu ayırım yavaş yavaş arttı. Şii'si iktidar olunca kimseyi beğenmiyordu. Sünni'si çoğunluk olduğu için kimseyi beğenmiyordu. Hıristiyanı zengin olduğu için Kürtü ayrı beğenmiyordu, Arapı ayrı beğenmiyordu, Türkmeni ayrı beğenmiyordu. Kimse kimseyi beğenmiyordu. Hepimiz dedikodu yapıp sosyal medyada birbirimize ağızlar dolusu küfürler ediyorduk. Herkes herkesten uzaklaşıyordu. Herkes çokbilmişti. Herkes en ahlaklı, en dindar, en namuslu benim diyordu. Şimdi ise durum değişti. Hepimiz Gaziantep çöplüklerinde birleştik. Birbirimizin yüzüne acı acı bakıyoruz. Çöp toplarken artık kimse kimseyle tartışmıyor, kimse kimseyi aşağılamıyor, sen kötüsün ben iyiyim demiyor. Çöplüğe düşünce birleşmeyi öğrendik.

Bazen sanki biz de bu yolda ilerliyoruz gibi hissediyorum.