hepsi bir bütün. ticaret puanı illaki önemli ama konusunda verdiği cevaplar, r10 yaşı da en az ticaret puanı kadar önemli. r10 da sadece ticaret için üyelik açmış ve daha ilk aylarında olan bir satıcıya nasıl güvenebilirsin? konudaki mesajlar ve kişinin profilinden son yazdığı mesajlara hızlıca göz gezdirmek hiç zor değil. en fazla 10 dakikada kişi hakkında olumlu bir izlenime sahip olmalıyım. eğer böyle bir izlenimi arasam da bir türlü edinemiyorsam asla bağlantıya geçmiyorum. Bazen 3 aylık üyeliği olan birisinin alakasız bir konudaki görüşleri bana içten gelebiliyor. yani hepsi bir bütün. ayrıca "benim derecem daha yüksekse önce iş sonra parasını öderim" mantığını da yanlış buluyorum. Kendim de 10 seneyi aşkın hizmet sektöründeyim. Hizmet sektöründe kişinin harcadığı saatin parası var. Sen kimsin ki sana uzmanı olduğum bir konuda hizmet vereceğim ve işimi hangi vasıf veya uzmanlıkla değerlendirip beğenmeyip para ödemeyeceksin? Madem konuya bu kadar hakimsin neden hizmet alıyorsun, kendin yap. Bu şekilde reddettiğim yüzlerce iş oldu. İş danışmanlığı ve proje uzmanlığım var, ama yazılım sektörü de farklı değil.