Google Bard

Olası Nedenler:
  • JSON Eklentisi Eksik: JSON eklentisi, PHP yapılandırmanızdaymış olabilir.
  • Eski PHP Sürümü: Eski PHP sürümlerinde JSON eklentisi varsayılan olarak dahil edilmemiş olabilir.
  • Sunucu Yapılandırması Sorunları: Sunucu düzeyinde kısıtlamalar veya yapılandırma hataları, JSON eklentisinin çalışmasını engelleyebilir.
  1. JSON Eklentisini Kontrol Edin ve Etkinleştirin:
    • Sunucunuzun PHP yapılandırma dosyasına erişin (genellikle php.ini).
    • extension=json.so veya extension=php_json.dll yazan bir satır arayın.
    • Yorumlanmışsa, başlangıcındaki noktalı virgül ('ü kaldırarak etkinleştirin.
    • Eksikse, PHP sürümünüze ve sunucu ortamınıza göre uygun satırı ekleyin.
    • Yapılandırma dosyasını kaydedin ve web sunucunuzu yeniden başlatın.
  1. PHP Sürümünü Güncelleyin:
    • Eski bir PHP sürümü kullanıyorsanız, varsayılan olarak JSON eklentisini içeren daha yeni bir sürüme yükseltmeyi düşünün. Yardım için sunucu yöneticinize veya barındırma sağlayıcınıza danışın.
  1. Sunucu Yöneticisi ile İletişime Geçin:
    • Sunucu yapılandırma dosyalarına erişmek veya PHP'yi güncellemek konusunda emin değilseniz, yardım için sunucu yöneticinize veya barındırma sağlayıcınıza başvurun.
Ek Sorun Giderme:
  • Son Değişiklikleri Gözden Geçirin: Hata, yakın zamanda yapılan güncellemelerden veya değişikliklerden sonra meydana geldiyse, sorunu izole etmek için bunları geri alın.
  • Sunucu Günlüklerini Kontrol Edin: Sunucunuzun günlüklerinde daha fazla hata mesajı veya ipucu arayın.
  • WordPress Belgelendirmesine Başvurun: JSON kodlama sorunlarına ilişkin özel sorun giderme adımları için WordPress belgelendirmesine bakın.
Unutma:
  • Önemli değişiklikler yapmadan önce her zaman WordPress dosyalarınızı ve veritabanınızı yedekleyin.
  • Sunucu düzeyinde yapılandırmalara aşina değilseniz, kalifiye bir profesyonelden yardım alın.