Reflü olabilir ama burda kimse tahmin yapamaz aynı soruna sahibim sürekli gaz oluşuyor midemde ve ben de daha net bilmiyorum doktor endoskopi yazdı muhtemelen yediğinize içtiğinize dikkat etmiyorsunuz mideniz yanıyor mu b
Endoskopi yaptırmayın. Her önüne geleni alışmışlar endoskopiye yolluyorlar. Endoskopi en son çaredir.
Onun yerine gastropanel test yapılması gerekir.
Hastadan yalnızca kan alınarak yapılan bir testtir. Alınan kanda, midenin değişik bölümlerini çalıştıran 4 hormon ile, Helikobakter pilori antikor düzeyi bakılmakta ve akıllı bir program ile, sonuçlar değerlendirilmektedir.
Eğer mide de ciddi bir sıkıntı varsa çıkan sonuca göre endoskopi yapılır.
Aksi halde mide kapakçığı ve mideye zarar verebilir. Zaten yapanlar da deveye hortum sallıyor gibi yapıyorlar. Adını unuttum ama prof bir doktor önce kan tahlili yaptırın, gerekirse endoskopi yaptırın demişti.
Annem ve abim bir kaz kez yaptırdı ve o zamandan beridir bir gıcık var boğazlarında.
Rahatsızlığa gelecek olursak, tamamen beslenme ile alakalı bir durum. Fast food kötü etkiliyor. Gaz yapıcı içeceklerden (fanta, cola, soğuk çay) uzak durmak lazım. Soğuk çay bile gaz yapıyor.
Fazla aç kalmamanız da fayda var. Reflü+ülser şikayetiniz varsa ve ne kadar geç yerseniz kusma ihtimaliniz artar. 2 sene önce 10 gün boyunca ramazanda ne sahur da ne iftar da doğru düzgün bir şey yiyemedim. 10 günde belki toplasam sadece 1 günlük yemek yemişimdir. Ne yediysem çıkardım hemen. Sonrasında nexium içerek tutmaya başladım. Ama normalde kullanmıyorum. Bırakınca da bir kaç ay midem asit bonbardımanına uğruyor.