TradeSayısı*0.7 + UyelikSuresi*0.15 + TradeMiktarı*0.15
İkisi de

İşin boyutuna göre de bu kriterler değişebilir, ön ödeme vs. düşünülebilir.
Benim gibi olmalı bence
10 yıllık hesaba ticaretide varsa güvenirim.
anladığım kadarıyla bir üyenin ticaret yapmak için güvenilir olup olmadığını bir algoritmaya indirgeyerek bulmak istiyorsunuz, örnek parametre olarak şunları öneririm:
Üyelik yaşı, hizmet/ürün alacaksanız üyenin satıcı olarak yaptığı ticaretin başarı oranı, siz satacaksanız alıcı olarak yaptığı ticaretin başarı oranı, ticaret yaptığı kişiler arasında sizin tanıdığınız varsa kendisinden kişiyle ilgili referans benzeri görüş almanız, kullanıcının 2fa açık olması, kullanıcının ban geçmişinin kontrolü, kullanıcıyla ilgili açılmış şikayet konuları varsa ne şekilde açıldığı ve sonuçlandığı kontrolü. Bu parametrelerin her birine kendinizce bir value vererek algoritmayı oluşturup buna göre risk yönetimi yapabilirsiniz. Alternatif olarak riski daha da düşürmek amacıyla güvenilir e-ticaret yapabilirsiniz, bu seçenekte para önce r10 havuzuna aktarılır iş bitimi senin alıcı olarak vereceğin onayla satıcının hesabına geçer gibi düşünebilirsiniz.
Ikiside benden düşükse önce iş sonra fiş 🙂
2side değil. prensip. 15 senedir nakit çalışırım. çek senet vade kabul etmem. büyük kurumsal ebebek, istanbul metro aş gibi şirket olmadıktan sonra tabi
Bence üyelik tarihi daha önemli. Çünkü belli bir tradeden sonra özellikle eski üyeler trade kasmya uğraşmıyor belli bir seviyede bırakıyor
Ben giriyorum çıkıyorum etliye sütlüye karışmam yıllardır

)
ticaret puanı kasılır ama yıl kasılamaz hocam. bu sebeple yıl derim. ticaret puanı 30 üstü %100 olsa bile yeter ama yıl en az 4-5 olmalı.
1000+ ticaretli üyeler buhar olup uçtu bu forumdan hem de ne vurgunlarla. Bana kalırsa yıl daha önemli
Üyelik yaşı, ticaret puanı, ban sayısı, 2FA gibi değerlerin tamamı dikkate alınmalı bence.
Hem süresi yüksek hemde ticareti yüksek olur mu?
16 yıllık üyeyim, benim tavsiyem öncelik olarak ticaret puanına bakmanız.
Bana göre ticaretin sorunsuz yapılabilmesi için;
R10 Yaşı (Yaşı boyunca sorun yaşatmamış)
Ticaret Puanı: (iş tutarı yüksek ürünler)
Ticaret Yüzdeliği: (%100)
Bu üç kritere sahip birinin özellikleri benden fazlaysa önce ödeme sonra ürün, benden düşükse önce ürün sonra ödeme olarak ticaretlerimi gerçekleştirmekteyim.
bence kurumsal plus üyeliği olanla hocam
Kişi kurumsal plus ondan olabilir hocam
Hizmet alırken ödemenin bir kısmını yada tamamını yapıyorum. Verirken de aynı şekilde. Bunu prensip haline getirdim.
Sorduğunuz konuya gelince, benim için kaç yıllık üye olduğu da, kaç adet ticareti olduğu da zerre kadar önem teşkil etmiyor.
+10 ticarette bir üye ile +500 ticareti olan bir üye benim açımdan eşit. (Hizmet başlığı ve pozitif trade oranı da göz önünde bulundurularak. )
Sonuç olarak, ilgili üyenin benim açımdan hatalı olduğunu düşünüyorum. Ama karşı tarafta benim prensibimin tam tersini prensip haline getirmiş olabilir
Bence ticaret daha önemli hocam.
O yüzden trade puanı fazla olan şartları belirleyebilir.
Ödemeden yana ya da aldığı işi teslimden yana sorunlu olan ve forumdan uzaklaştırılanların profillerini incelerseniz çoğunun üyelik tarihinin yeni ve trade sayısının fazla olduğunu göreceksiniz.
Ticaret yapacak olduğunuz üyenin forum yaşını, daha önce banlanıp banlanmadığını, banlandıysa ban sebebini, forumdaki aktifliğini, açtığı konularını ve konulara yazdığı mesajlarını birlikte değerlendirmelisiniz.
Kişi belli miktar önden kalanı teslimat sonrasıni dahi kabul etmiyor bende öyle biriyle işlem yapmam
Bence hiçbiri siz para almadan iş yapmayın

Ticaret puanı kötü gelince sildiriyorlar. Yani bir kişiden memnun kalmayınca kötü puan veremiyorsunuz saçma bir durum. Herkese bi giriyorsunuz hep iyi puanlar var. Ben birinin konusuna eleştiri yaptım diye mesajım bile silindi o yüzden hiçbişiye güvenmeyin. Paranızı alın yapın.
karakter, forum içindeki aktivite katkı vs. bakmalisin ek olarak kurumsal plus dogrulanmis ise oda ek + olabilir. Bunlar olsa bile bence 2 tarafta sorun yok ise risk eşit olması iyidir %50 ödeme gibi
Bence ticaret sayısı fazla olan hocam uzun süreli üyelikli kişiler genellikle bilgi vermekten kaçınıp bilgi alma peşinde oluyorlar hatta bir dipnot ekleyeyim bu kişilerin büyük bir bölümü de forumu hava atmak veya keyif amacıyla kullanıyor.
Yav her iki tarafta razı geldikten sonra xxx.xxxxxx yazmak zor olmasa gerek. 😅 Neler neler biliyoruz da susuyoruz kimse ekmeğinden olmasın diye.
ikisinin ortalaması önemli bence, 5 yılda 10 ticaret yapan biri ile 2 ayda 100 ticaret yapan kişi aynı olamaz illaki
trade tabiki. ama 15 yıllık üyelerde yani az birşey değil
7 ay 44 tradeniz var gayet yeterli. Son ticaretler yakın zamanda. Profilinizden yana sorun yok.
Hocam bence karakter önemli ticarette

İşini iyi yapanları tenzih ediyorum. Youtube alanında uzunca süredir hizmet alıyorum (izlenme, abone, cayın yayın, like gibi) SMM panel hizmeti veren 10 kişiden 8'inden memnun kalmadım mesela. Kurumsal Pluslar dahil.
15 yıllık üye hocam benim üyeliğim eski dedi işlem yapmadım sonra gitmiş arkadaşim olan başka saglayiciyi dolandırmış şikayet açıldı hakkında önemli olan icraat çünkü senelik banlanip af ile gelenlerde oluyor geri zaten dijital ürün önce ödeme alinir
benim için ikiside önemli
ticaret sayısı bence hocam
Ticaret sayısı derim. Ama benim gibi bi profilde az ticaret sayısına rağmen güvenilirdir diye düşünüyorum
Bence konulardaki cümle kurma tarzı, forum üyelerine yardımcı oluyor mu olmuyor mu?.. gibi.
Forumla bağı olan adam işini düzgün yapar, sorun yaşamamak için de yapmak zorundadır.
Mesela makale satan birini düşünün. Geçmiş konularına bakıyorsunuz. "Instegramda ban yedim napçam?" tarzında cümle kurmuş biri işini iyi yapabilir mi
uzun süre + 50 ticaret benim için ideal orandır.
1 yıl üye olup 1000 ticaret sayısı olan kişi sadece lisans veya ebook tarzı şeyler satarak ticaret elde etmiştir o ticareti benim için yok hükmündedir mesela
Her ticaretten sonra ticaret puanı ben istemem mesela ama 30 liraliık mal satıp da tic atalım diyenler bile vardı hey gidi hey
Eski hesapların çoğunda 2fa yok, en az 50 tane çalıntı hesaba denk gelmişimdir, ticaret puanı daha önemlidir.
boyu mu işlevi mi gibi oldu 😅😅 ben ticaretlerimde trade sayısını dikkate alıyorum. Hesabı açıp 10 sene dinlendirip ticarette yapılabilir. Bu benim için kriter değil asla. Kişinin varsa mesaj yorum geçmişinide mutlaka okurum bir insan konu altındaki yorumlarda nasıl bir karakterde olduğunu ticaret ahlakının olup olmadığını uslübundan belli ediyor zaten. Karşısındakine saygısı olmayan kişiyle ticaret puanı ne kadar yüksek olursa olsun hiç bir şekilde ticaret yapmıyorum
Satış konularına gelen yorumlar.
ticaret sayısı iyi olan bence hocam. ne hesaplar gördüm 4 5 yıllık art niyetli.
Bence trade sayısı daha olumlu bir etken oluyor çünkü üye 5 sene önce üye oldu diyelim. Yılda bir kere girip bir ticaret yapması ile bir yılda 50 ticaret yapan insanın güvenilirliği farklı oluyor diye düşünüyorum.
Referans hocam, nicelik sitedeki sayılar hizmetini severek ve kaliteli yapan insanın kefili de çok oluyor ticaret puanı geçmeden bir çok satış da yapılabiliyor.
Valla çok zor bir soru. Ama üyeliği yeni olan kişilerle bende genelde iş sonu ödemeyi tercih ediyorum.
Ticaret sayısına pek bakmamak gerek smm takipçi vb. basit şeyler alıpta yükseltiyor herkes veya hizmet satın alınca dahi ticaret sayınız artıyor yani takipçi satın aldı 200 kere diye bu adama güvenmek ne kadar doğru yani.
Trade ve yaptığı işlerin ücreti daha önemli diye düşünüyorum
Sonuç: trade atan birine yazdım ve ürünü göndermeyip sürekli oyalıyormuş en son da yılbaşından sonra teslim edeyim demiş.