selcuksofta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mümkünse hayallerinizi bilmiyorum ama haber sitesi altında bence blog yazın. Haber içeriği ürettiniz diyelim, bu sefer görseli problem. Telife takılırsanız ödeyemeyeceğiniz derecede ciddi yaptırımlar ile karşılaşabilirsiniz.

Ben kopya haber yayınlarım sıkıntı yok derseniz beyaz haber ajansı ile görüşün ücretsiz yardımcı olacaklar size, igfa'dan da yine ücretsiz haber çebilirsiniz. Siz elbette bu dediklerimi kontrol edin. Sorumluluk sizin. Ama buradan alacağınız haberlerde telif sorununuz yok.

Bunun dışında manuel olsun bot olmasın derseniz önerim basın bildireleri, basın bültenlerine mail ile abone olup onlardan her gün gelecek haberlerin seçip beğendiklerinizi özgünleştirip veya direk olarak sitenize ekleyebilirsiniz.

Ama haber metni yazıp yükselmeniz imkansıza yakın, bu sebeple kimdir? nedir? vs vs vs gibi blog içerikleri ile sitenize hit çekmek zorundasınız.

Elbette iç seo, dış seo demek istemiyorum zaten bunlar olmazsa olmaz. Özellikle dış seo olmayacaksa yani belli bedeller harcayıp tanıtım yazısı, backlink satın almayacaksanız bence hiç başlamayın. Çünkü site değerleriniz sıfır iken belli bir noktaya çıkmanız zor.

Bunun dışında elbette bunlar tahmini şeyler ama 3 yıl (en az) sabredemeyecekseniz de hiç bulaşmayın. Mesela 3 yıl sıfır gelir çok gider buna razı değilseniz de başlamanızı önermem.

Tabii ki ne yapmak istediğinizi hedeflerinizi bilmediğim için yazabileceklerim bu kadar.

Şimdiden hayırlı olsun.

Hocam şu yazdıklarınız altın kadar kıymetli bilgiler benim için. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Ben bu konuda ilerlemek adına medya ve iletişim(anadolu üniversitesi 2. Üniversite açıktan) bölümünü okumaktayım. 2. Sınıfım.

4 yıl önce hobi amaçlı instagram yerel haber sayfası açmıştım. Peyder pey ilgileniyorum kazanç elde etmeden. Kazanç elde etmeyide pek düşünmüyorum yıllarca. Sorun değil benim için.

Bütün ajanslarla iletişim kurup uygun bir yol bulmaya çalışacağım.

Sizin gibi değerli bilgilere sahip arkadaşların önerilerini ise mutlaka dikkate alıp hareket edeceğim.

Tekrardan çok teşekkür ederim.