keremdincbay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trendyol Orta Doğu pazarının Etsy'si olmak istiyor. Mikro ihracata çok büyük yatırımları var. Bırakın dropshoping ile kâr etmeyi, al sat yapanları gerçek stok tutanları bile artık yavaş yavaş elemeye başladılar, düşük kârlılıkla vazgeçirme politikasına gidiyorlar. Biz kendi ürettiğimiz ayakkabıları satıyoruz şöyle bir bakıyorum hesap kitap yapıyorum. 500-600 liralara ayakkabı satan firmaların kâr etmesi mümkün dahil değil bu komisyon oranları, kargo fiyatları ve iade oranlarıyla... Bizim ürünlerimiz 1200-1300 bandında ve üreticiden direkt tüketiciye gidiyor ürün. Biz bile kâr etme bareminin en altlarındayız. 200 lira altına satsak "zarar" baremine gireceğiz gerisini siz düşünün. Çok komik, üretim maliyeti fiyatında komisyon tarifesi önerileri sunuyorlar. Ne yazık ki hesap kitap yapmayı bilmeyen ülkem insanı da kâr ettiğini sanırken uzun vadede ciddi zarar ediyorlar. Aklı olan da yatırımlarını ve vaktini sosyal medyada büyümeye harcıyor.
Çok haklısınız insanlar 10tl'ye aldığı ürünü 20Tl'ye satarken kar ettiğini zannediyor ve müthiş hayal oradan başlıyor bunun kargosu komisyonu Pazaryeri bedeli kdv'si kimsenin bilgisinde değil.