veririm, özellikle bi yerde oturup yiyip içtiysem hizmet çok kötü değilse veririm, ufak hataları tolere edebilirim, hatta vermediğim sayılı yer vardır diyebilirim, hatta özen gösteririm heasbı karttan vereceksem sümene mutlaka en kötü nakit 50 lira sıkıştırırım ki personelin tip box'ına gitsin işletme sahibi çökemesin gün sonunda kasa tutsun diye, pakette bile eve sipariş verdiysem yapmam, en kötü ihtimal para üstünü almam teşekkür ederim, öğrencilik dönemimde garsonlukta yaptım, ortalama garson maaşları belli asgari ücret, kimseyi ayakta saatlerce o paraya tutamazsın, bi ek motive lazım insanlarada, insanla uğraşmak birebir diyalogda kalmak en zor iş, garsonundan komisine barmenine baristasına kadar havuzda biriksin ay sonu bi tas çorba içebilirlerse ne mutlu diyorum.
edit: zorunlu olarak kuver, garsoniye, %10 yazan hiç bi yerde tek kuruş bırakmadım, bırakmamda, fazlasını bırakırım ama herşeyin fiyatı baştan bellidir ben zaten pahalı ödüyorsam aldığım hizmete ödüyorumdur, en tilt olduğum mevzulardan biridir, pavyonda gibi hissediyorum menüye bakarım ödeyeceğimi kafamda hesaplar kendimce yer içerim ona göre sipariş söylerim, neden ekstra çıkıyor pavyondaki gibi ? gerekirse yüksek yaz ama şu lanet şeyi yapmasınlar işletme sahipleri rica ediyorum. ha ayrıca hesabı nakit ödediysem para üstü almasın diye tam para yerine bozukluk getiren mini çakallara inat hepsini alıyorum, tam para getirse zaten teşekkür ederim sizin hakkınız elinize sağlık deyip almıyorum.