Gelen zamda gitti konusu.

İşte insanımızdaki problem, bu kadar sırıtmasına rağmen ısrarla daha görülmüyor ya, işte ben buna yanıyorum efendim.
Bir döngünün içinde tıkılı kalmışsınız ve haberiniz dahi yok, bu döngüde size bahsettiğim şu fakirlik ve yoksulluk artı cehaletin döngüsü.

Bu kadar kötü olmasanız, bu kadar akıl tutulması yaşamasanız, bencil ve ilkel olmasanız, insanca ve insani şartlarda yaşamaya muvaffak olsanız, şu kısacık ömrünüzü gül gibi yaşar giderdiniz.
Yöneticilerinizde suç aramayınız, onlar sizin bağrınızdan kopan ve kesinlikle sizleri temsil eden insanlar, zaten bu yüzden istikrarlı bir şekilde sizleri temsil etmeye devam ediyorlar.

Devlet ayrı millet ayrı halk ayrı şu ayrı bu ayrı akıllarını kimler veriyor insanımıza bilmiyorum ama, memleketi bir sülale hanedan hane yönetmiyor. Memleket monarşiyle yönetilmiyor Memlekette anayasal monarşi bile yok ayrıca.

Devlet diye ayırdığınız şey milletin, keza tezahüründen başka bir şey değil. Sürekli tüketiyorsun har vurup harman savuruyorsun, aklın başında değil ve hiçbir zamanda olmadı zaten. Her hıyara tuzlukla koşuyorsun, hep cahilce cahilce işler yapıyorsun. Kendini dünyanın merkezinde en akıllı bir varlık olarak görüyorsun. Ama öyle değilsin ve zır cahilsin bunuda kabul etmemek için elinden gelen her şeyi yapıyorsun.

Ne bekliyordun ki?