eypoffcl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilgi katılmıyorum. CloudFlare'nin Türkiyede de sunucuları var.
Doğru yapılandırma ile ötesinde verim alabilirsiniz.
Hem hız, hem gizlilik, hem de koruma...
berkaydemirel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cloudflare, datanızı dünyanın her yerinde bulunan (İstanbul da dahil olmak üzere; https://www.cloudflare.com/network/) datacenterlardan yayınlar. Cloudflare'ın başlıca kullanım amacı basit gizlilik, güvenlik ve hızlandırmadır. Konfigürasyonu doğru olduğu takdirde sitenizin base hızından daha hızlı yüklendiğini görüntülemeniz mümkün. SEO tarafında bu durumun eskisi kadar önemli olduğunu şahsi fikirlerim doğrultusunda düşünmüyorum, yerel ve kelime bazlı yaptığımız çalışmalarda sıralamada ekstra bir performans kaybı yaşattığını gözlemleyemedim.

Verdiğim linkten Europe sekmesini incelerseniz İstanbulda da yayın yaptıkları dc olduğunu göreceksiniz yani meselenin pek de yurtdışına taşınması ile alakası yok. Kaldı ki Contabo, Hetzner gibi firmalardaki VPS'lerimde barınan müşteri ve kendi websitelerimin de Türk Hosting sağlayıcılarından daha hızlı açıldığını defalarca kez deneyimledim.

Belki geçmişte bu bahsettikleriniz yetersiz sunucudan dağıtım, internet hızları vs. gibi konular yüzünden önemliydi fakat şu an gerek hız açısından gerek seo açısından bir eksi oluşturduğunu göremiyorum. Yine de profesyonellerden fikir almak gerekir büyük projeler için.
Şu an CF kurduğunuzda TR IP alabiliyor musunuz yani?
İstanbul'da sunucuları var evet ancak IP'yi alamadıktan sonra ne kadar önemi var acaba.