Merhaba hocam, 2021 temmuz ayında, (63.12.01)WEB PORTALI faliyeti olarak şahış şirketi kurdum. Youtube içerik üreticisiyim.
Geçenlerde Gib üzerinden sosyal medya istisna belgesi dilekçe talebinde bulundum. Sonuç halen gelmeyince 2024 beyannamelerini vermemek için bugün vergi dairesine gittim.
Vergi dairesindeki müdür yardımcısı, şirketinin faaliyeti web portalı olarak gözüktüğü için istisna belgesinden yararlanamazsın yani şuan verdiğin vergi türlerini vereceksin ek olarakta banka hesabına yatan paradan %4 kesinti olacak dedi.
Vergi beyannamelerinden muaf olmak istiyorsan eğer Web portalı faliyetini ve şirketini kapatıp yeniden bu yasaya başvurman gerek dediler.
Bu faliyet türü web geliri ve diğer platform gelirlerinide kapsıyormuş. Yeni yasada sadece youtube ve uygulama geliştirme olduğu için uygun değilmiş.
Bana biraz saçma geldi sizce doğru mu?
Birde işi bırakma dilekçesini verdikten sonra kullandığın ve kullanmadığın faturaları getirip ibraz edeceksin dediler. Orasını anlamadım yani benim aylık kestiğim 2 tane fatura var satış ve istisna şeklinde bunu kullanıp kullanmadığımı nasıl ibraz edeceğim?
şimdiden teşekkürler. 🙂