Medyatower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ürünlerine zam yapacak elbette ama 10 kalem ürün satıyorsa bu zammı pay etsin her ürüne aynı oranda zamın mantığı nedir, ticaretle uğraşanlar biraz zaman ayırıp hesap kitap yapacak giderlerim nedir işçi maliyetim nedir nekadar fiyat gerikir kolaya kaçmamak lazım. İşverenin çalışana ödediği para havadanmı gelecek diye sormuşsunuz, çalışan ürünlerinizi satın alırken ona havadanmı geliyor para neden çalışan borçlu başlıyor diye soruyorum, sizin verdiğiniz cevap beni dediğimle aynı şey aman işletme sahiplerine bir şey olmasın onların bankada paraları erimesin altındaki araba modeli düşmesin, çalışan borçlu başlasın yıla ne olacak değilmi.
Hocam yanlış anlamayın ama o bir iş veren hayırsever değil.

Ben işlerimin son üç aylık azlığı sebebi ile herhangi bir sorun yaşamamak için 100 bin lira faiz ödeyeceğim bir kredi kullandım. Belki tekrar kullanmam gerekecek ve o bahsettiğiniz arabalarımı evlerimi (hoş o da yok) satmam gerekecek. Bu riski ben alıyorsam neden kazanmaya gelince daha fazla dağıtayım?

Her gün bahsettiğiniz ben ne kazanıyorum hesabını kitabını yapıyoruz zaten. Eğer o hesaplar bazen tutsaydı ben şimdiye villamda yaşıyordum.

Yeşil çam filmlerindeki fabrikatör değiliz hocam biz. Bir gün iş olmadığı zaman kazandığımız üç günü yiyoruz. Burada düşmanınızın iş yeri sahipleri olmadığını anlayarak tekrar yorumunuzu gözden geçirin.