enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam her şeyi anladım da şunu anlamadım.
Adam neden ürünlerine zam yapmasın? Çalışana ödediği para havadan mı gelecek? Yoksa fedakarlık yapıp önemli değil ben risk alırım çalışanlar kazansın ben kazanmasam da olur deyip her ay bedavaya mı çalışacak?

Bunun yanı sıra ocak ayında çalışan birinin maaşı yeni maaştan hesaplanır. Sizin cebinize girmese bile iş yeri sahibi ocak ayında daha fazla kazanmalı ki şubat 1 dediği zaman ocak ayının hakedişlerini dağıtsın.
Ürünlerine zam yapacak elbette ama 10 kalem ürün satıyorsa bu zammı pay etsin her ürüne aynı oranda zamın mantığı nedir, ticaretle uğraşanlar biraz zaman ayırıp hesap kitap yapacak giderlerim nedir işçi maliyetim nedir nekadar fiyat gerikir kolaya kaçmamak lazım. İşverenin çalışana ödediği para havadanmı gelecek diye sormuşsunuz, çalışan ürünlerinizi satın alırken ona havadanmı geliyor para neden çalışan borçlu başlıyor diye soruyorum, sizin verdiğiniz cevap beni dediğimle aynı şey aman işletme sahiplerine bir şey olmasın onların bankada paraları erimesin altındaki araba modeli düşmesin, çalışan borçlu başlasın yıla ne olacak değilmi.