kadirpas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş yüzyılda kaldı üstadım onlar şimdi git gör çocuklar bile madde kullanmaktan sağlıklı bir beyine sahip değiller çoğunluğu aynı bir beyin yoksunu gibi yaşıyor sistem ve kötü alışkanlıklar onları öyle bir tembelleştirmiş ki 2 ile 2 yi çarpıp 4 bulmaktan acizler
bence genelleştirmeyin. Amerikaya gittiğinizi sanmıyorum, seminerlerde ne Amerikalılar tanıdım, Türkiyede onların ayarında bilgili adam yok. Size katılmıyorum. Türkiye'de amerikanın kırsallarından bolca örnek veriliyor, gelir dağılımında eşitsizlikler var, siyah-beyaz sorunları var ve ekonomisi de kötüye gidiyor. Hatta amerikanın ekonomik olarak çökeceğini söyleyenler de çok. Ancak Amerikada tüm çocukların uyuşturucu kullandığı gibi konularda genelleştirme yaparken havuz medya tarafından size servis edilen haberlere göre yorum yapıyorsunuz. Ekonomisi de kolay kolay çökmez. Dünya nüfusunun %5 ine sahip ama dünya kaynaklarının yaklaşık %45 ini kullanan hala zengin bir ülke. İleri düzey eğitim veren kurumları var. ikiyle ikiyi çarpamayan çocuklar harward gibi tüm dünyaya açık üniversitelerin çoğunluğunu oluşturuyor. Dünyadaki en iyi 100 üniversitesi listesinde bizden kaç üniversite var, amerikadan kaç üniversite var? lütfen bunu araştırın