vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görünen o ki, ülkede finansal ve ekonomik okuryazarlık yok ya da insanların işine gelmiyor. Sıfır kilometre bayiden alabileceğin aracın fiyatı X tutarken, ikinci el araca neden daha fazla para veresin, insan evladı? Hâlâ daha iniş çıkış muhabbeti...

2020 model altı araçlarda hâlâ gereksiz fiyat yüksekliği var. Bunun sebebi sıfır araçlarla mukayese edilemiyor ama 2020 model üstü araçlarda düşüş çok fazla ve olmaya devam edecek çünkü sıfır ya da 1-2 yaşında araç alabileceksin.

100 liraya aldığın aracın fiyatı 800 lira olunca inanıyorsunuz da, 800 liraya aldığın araç 100 lira olacak diye ödünüz kopuyor, inanamıyorsunuz. Hoş, bu zihniyete sahip insanlar sayesinde ülke bu şekilde b*k çukurunda.
Hocam aslında haklsınız ama olaya bir de şu açıdan bakın. Al-sat ve fırsatçılardan söz etmiyorum kesinlikle. 10 yıllık memurum, kredi borç harç birikim vs derken 340 bin TL'ye bir araba alabildim (2002 model clio) bunun 200 bin liraya düşmesini neden isteyeyim ki? Yıllardır al-satçılar bu işten milyonlar kazandılar. Ben 4 yıldır aynı aracıma biniyordum. Herkesin kazandığı bu senaryoda neden yine ben kaybediyorum (not: oy vermiyorum )